Pēc Čakšas kļūšanas par veselības ministri, BKUS lems par jaunu vadītāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Andu Čakšu apstiprinās veselības ministra amatā, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valde ārkārtas sapulcē lems par izmaiņām tās sastāvā, ieceļot jaunu valdes priekšsēdētāju, informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šnaiders.

«Ja ceturtdien veselības ministra amatā tiks apstiprināta Anda Čakša, tad viņa ar iesniegumu atsauksies no BKUS valdes, jo amati nav apvienojami. Ārkārtas dalībnieku sapulcē tad tiks izskatīts iesniegums un lemts par izmaiņām valdes sastāvā,» pavēstīja Šnaiders.

Jaunā valdes priekšsēdētāja iecelšanai noteikta termiņa nav, jo valde ir funckionējoša arī trīs locekļu sastāvā.

Šnaiders informēja, ka jauno valdes priekšsēdētāju ir iespējams izvirzīt no esošajiem valdes locekļiem, vai arī rīkot konkursu un meklēt jaunu valdes locekli - jautājums tiks vērtēts dalībnieku sapulcē. Galējo lēmumu, ieceļot jauno valdes priekšsēdētāju, pieņems Veselības ministrija.

Jau ziņots, ka Politisko partiju «Vienotība», NA, «Saskaņa» un «No Sirds Latvijai» Saeimas frakcijas atbalsta Čakšas kandidatūru veselības ministra amatā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka piektdien demisionēja veselības ministrs Guntis Belēvičs. Premjerministrs demisijas rakstu pieņēma, jo Belēvičs viņam melojis saistībā ar saņemtajiem veselības pakalpojumiem. Tāpat piektdien Belēvičs izstājās no Latvijas Zaļās partijas, savukārt pirmdien Belēvičs nolika Saeimas deputāta mandātu.

Piektdienas vakarā kļuva zināms, ka veselības ministra amatam tiek virzīta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Anda Čakša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu