Aptauja: Šovasar vairāk cilvēku plāno apmeklēt mūzikas festivālus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovasar kādu no Latvijā notiekošajiem mūzikas festivāliem plāno apmeklēt 29% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, kas ir par 8 procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš, kad festivālus plānoja apmeklēt 21% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, liecina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) pasūtītais SKDS pētījums.

No tiem, kas šovasar plāno apmeklēt mūzikas festivālus, 19% plāno doties uz «Positivus» festivālu, 17% iecerējuši apmeklēt «Dabas koncertzāli», 15% - «Laba daba» festivālu, savukārt vēl 16% plānā ir kāds cits mūzikas festivāls, liecina LaIPA «Mūzikas patēriņa indekss».

Aptaujā noskaidrots, ka no tiem respondentiem, kas dosies uz festivāliem, 55% apmeklēs vienu, 25% - divus, 14% - trīs vasaras mūzikas festivālus, bet 6% šajā vasarā solās apmeklēt četrus vai vairāk festivālus.

Savukārt 53% aptaujas dalībnieku šovasar festivālus neplāno apmeklēt, bet 18% vēl nav izlēmuši.

Biedrības LaIPA izpilddirektore Liena Grīna uzskata, ka festivālu kultūra Latvijā aizvien attīstās un kļūst daudzveidīgāka. Blakus tādiem nu jau labi zināmiem festivāliem kā «Positivus», «Summer Sound» un «Laba daba» tiek rīkoti daudzi un dažādi pasākumi. Piemēram, 12% no aptaujātajiem respondentiem plāno apmeklēt festivālu «Saldus saule», 10% dosies uz «Saulkrasti Jazz» un Senās mūzikas festivālu.

Aptaujas dalībnieki minējuši arī tādus festivālus kā «Piena svētki» Jelgavā, Bauskas kantrimūzikas festivāls, «Virgafest», Vasaras svētkus Bīriņu pilī, «Sudraba kaija», Opermūzikas festivālu, «Osvaldu» un citus.

Pētījumu «LaIPA Mūzikas patēriņa indekss» ik ceturksni veido LaIPA sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS, aptaujājot ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Tajā tiek pētīts Latvijas iedzīvotāju mūzikas patēriņš, iedzīvotāju attieksme pret mūzikas izmantošanas tiesiskajiem aspektiem un mūzikas ietekme uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Pētījuma jautājumi ir sadalīti divās daļās - regulārie jautājumi, kas attiecas uz iedzīvotāju mūzikas patēriņu un viedokli par mūzikas radītāju tiesību ievērošanu, un mainīgā jautājumu daļa, kuras mērķis ir noskaidrot sabiedrības attieksmi pret aktuālajiem notikumiem mūzikas nozarē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu