«Nine Inch Nails» līderis Reznors kritizē «Youtube»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Neilands speciāli TVNET

Amerikāņu industriālā roka grupas «Nine Inch Nails» dibinātājs Trents Reznors nopēlis video vietni «YouTube» par iedzīvošanos uz «zagta» satura rēķina, vēsta britu laikraksts «The Guardian». «Man «YouTube» biznesa modelis šķiet ļoti negodīgs. Tas uzbūvēts uz bezmaksas, zagta satura rēķina. Tā tas kļuva tik populārs,» Reznors sacīja intervijā mūzikas žurnālam «Billboard».

Reznors ir tehnoloģiju giganta «Apple» mūzikas straumēšanas pakalpojuma «Apple Music» radošais vadītājs.

«Es uzskatu, ka neviens bezmaksas pakalpojums nav godīgs. [YouYube] ir labi finanšu rādītāji, taču tas ir uzbūvēts uz mana un citu mūziķu rēķina,» uzsver Reznors. «Tās ir manas domas.»

Viņš nopēla arī citus straumēšanas pakalpojumus, tostarp lielāko mūzikas straumēšanas platformu «Spotify».

«YouTube» nopēluši vairāki mūziķi un mūzikas industrijas organizācijas. Tādi mūziķi kā amerikāņu rokgrupas «Motley Crue» basģitārists Nikijs Sikss, dziedātājas Keitija Perija, Kristīna Agilera un Nellija Furtado, mūziķis Laionels Ričijs un producents «Deadmau5» pieprasījuši, lai «YouTube» palielina atlīdzību par videoklipu un mūzikas atskaņošanu.

«YouTube» atbildēja, ka ņemšot vērā iebildumus. «Mēs esam sadzirdējuši māksliniekus. Patlaban strādājam ar ierakstu kompānijām un neatkarīgajām mūzikas organizācijām, kuras tiešā veidā noslēgušas ar mums līgumu,» paziņoja vietnes pārstāvis. «Taču vēlamies atgādināt, ka «YouTube» mūzikas industrijai izmaksājis vairāk nekā trīs miljardus dolāru par spīti tam, ka platformu galvenokārt izmanto neaktīvi klausītāji, kuri mēnesī mūziku klausās apmēram stundu, daudz mazāk nekā vidējais «Spotify» vai «Apple Music» lietotājs. Nav iespējams salīdzināt ieņēmumus no šīm platformām.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu