Polestar rada visu laiku jaudīgāko sērijveida Volvo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Volvo nupat pasaulei atklājis savu visu laiku jaudīgāko sērijveida modeli. Tas ir ar motoru sportu cieši saistītās Polestar nodaļas pilnveidots XC90 T8.

Polestar veiktās divu dzinēju (Twin engina) XC90 T8 optimizācijas rezultātā no rozetes lādējamais hibrīdauto tagad attīsta 421 zirgspēku un 680 Nm.

Tādējādi

saglabājot klasē labāko vidējo patēriņu, kas ir 2,1 litrs uz 100 kilometriem, lielais apvidnieks spēj 100 km/h sasniegt 5,5 sekundēs

un aizvien vajadzības gadījumā elektriski var veikt līdz pat 43 kilometrus tālu distanci.

Volvo izplatītā informācija liecina, ka Polestar inženieri pārveido ne tikai spēka agregātus; bez tā ir uzlabota arī droseles atsaucība, kā arī pārnesumkārbas darbības precizitāte un ātrums.

Foto: Volvo

Kā norāda Polestar pamatdarbības vadītājs Nīlss Mollers, viens no galvenajiem XC90 T8 Twin Engine modeļa optimizācijas punktiem ir pārnesuma pieturēšanas funkcija, kas neļauj transmisijai pārslēgties uz nākamo pārnesumu, kad uz auto iedarbojas lieli gravitācijas spēki, piemēram, atrodoties līkumā. Skaidrs, ka šīs funkcijas galvenais uzdevums ir nodrošināt maksimālu mašīnas motoru komplekta atsaucību un īpaši aktīvas braukšanas iespēju.

Vērts pieminēt, ka Volvo modeļu optimizācijas programmā aktīvi iesaistījies arī pašreizējais Skandināvijas salonautomobiļu čempionāta (STCC) uzvarētājs Teds Bjorks.

Nobeigumā Volvo apgalvo, ka

visi Polestar uzlabojumi ir sertificēti un ražotāja sniegtās garantijas neietekmē.

Tāpat nemainās arī degvielas patēriņa un izmešu rādītāji.

Foto: Volvo
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu