«Warcraft» četrās dienās Ķīnā nopelna 145 miljonus dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Fantāzijas filmas «Warcraft» («Warcraft: Sākums») kases ieņēmumi no biļešu tirdzniecības Ķīnas kinoteātros pirmajās četrās dienās sasnieguši 145 miljonus ASV dolāru (128 miljonus eiro).

Tā ir pirmā ārvalstu filma, kas Ķīnā tik ātri nopelnījusi vairāk nekā 135 miljonus dolāru (119 miljonus eiro). «Warcraft» apsteidza asa sižeta kinolenti «Fast&Furious 7» («Ātrs un bez žēlastības 7»), kas līdz šim bija visvairāk un visātrāk pelnošā ārzemju filma Ķīnā.

Kinolentes «Warcraft» globālie kases ieņēmumi aizvadītajā nedēļā sasnieguši 286 miljonus dolāru (253 miljonus eiro). ASV nopelnīti 24 miljoni dolāru (21 miljons eiro), bet nākamais lielākais tirgus ir Krievija, kur filmas kases ieņēmumi 16 dienu laikā pārsnieguši 19 miljonus dolāru (16 miljonus eiro).

Filma balstīta uz populāro videospēli «Warcraft». Kinolentes lielos panākumus Ķīnā varētu izskaidrot tas, ka apmēram puse no visiem «Warcraft» spēlētājiem dzīvo Ķīnā.

Kinolentes režisors ir mūžībā aizgājušā britu dziedātāja Deivida Bovija dēls Dankans Džonss. Galvenās lomas spēlē aktieri Treviss Fimels, Pola Patone un Bens Fosters.

Par spīti finansiālajiem panākumiem, vairāki kritiķi nopēluši filmu. Kino industrijas žurnāls «Variety» to nodēvējis par «neskatāmu» un «milzīgu izgāšanos».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu