Vēlies iegūt starptautiski konkurētspējīgu bakalaura grādu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja Tava atbilde ir «JĀ», tad mācies starptautiski konkurētspējīgā augstskolā, kas savas mācību programmas veido pēc labākajām augstākās izglītības tradīcijām pasaulē un pārzina darba tirgus prasības. Šāda augstskola nav tālu jāmeklē. Šāda augstskola – RTU Rīgas Biznesa skola (RBS) – ir arī Latvijā.

Kas padara Rīgas Biznesa skolu īpašu?

«RBS patiešām sagatavo starptautiski konkurētspējīgus jauniešus, un mūsu kvalitātes atslēga slēpjas pieejā mācību procesam,» Skaidro RBS bakalaura programmas direktors Claudio Rivera. «Pirmkārt, mācības noris tikai angļu valodā. Otrkārt, programmas saturs tiek veidots sadarbībā ar mūsu partneraugstskolām – University of New York at Buffalo un BI Norwegian Business School. Treškārt, mācību process ir balstīts uz savstarpēju komunikāciju, kritisko domāšanu un darbu komandā.»

RBS bakalaura programma «Vadīšana starptautiskos uzņēmumos» balstās uz ASV augstākajā izglītībā plaši izmantoto liberal arts pieeju. Tas nozīmē, ka papildus izvēlētajai specialitātei biznesa vadībā, studenti apgūst arī priekšmetus dabaszinātnēs, vēsturē, svešvalodās, mākslā un matemātikā. Šādā veidā jaunieši iegūst vispusīgas zināšanas dažādās jomās un, nonākot darba tirgū vai dibinot savus uzņēmumus, spēj veiksmīgi strādāt dažādās nozarēs.

«Vadīšana starptautiskos uzņēmumos»

Liberal arts kursu apguve ir arī obligāts priekšnosacījums tiem, kas studiju ietvaros vēlas gadu pavadīt ASV. Rīgas Biznesa skolas bakalaura programmas studentiem tiek piedāvāti 3 studiju varianti:

  • Mācīties 3 gadus Latvijā un iegūt Rīgas Biznesa skolas diplomu;

  • Mācīties 2 gadus Latvijā un 1 gadu Norvēģijā, un iegūt dubulto diplomu no Rīgas Biznesa skolas un BI Norwegian Business School;

  • Mācīties 3 gadus Latvijā un 1 gadu ASV, un iegūt dubulto diplomu no Rīgas Biznesa skolas un University of New York at Buffalo.

Lai gan programma ir viena, tās ietvaros studentiem ir plašas iespējas specializēties un izvēlēties sev tuvāko biznesa jomu: uzņēmējdarbību, finanses, auditu, mārketingu, projektu vadību, personāl vadību, kuģniecību, loģistiku, IT vadību.

Starptautiska vide un sadarbība ar uzņēmumiem

Apmācības procesu īpašu padara arī starptautiski pasniedzēji ar praktisku pieredzi biznesā. Līdzās pasniedzējiem no Latvijas, kas savu izglītību ieguvuši ārzemēs, priekšmetus māca pasniedzēji no ASV, Lielbritānijas, Japānas, Argentīnas, Zviedrijas, Spānijas u.c. Vairāk nekā 90% pasniedzēju joprojām aktīvi darbojas biznesā, tādēļ lekcijās spēj dalīties ar savu pieredzi un sniegt studentiem ieskatu jaunākajās tendencēs dažādās industrijās.

RBS ir lieliska sadarbība ar lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, tādēļ studentiem ir iespēja studiju laikā gūt darba pieredzi labākajās prakses vietās Latvijā.

«Rīgas Biznesa skola Latvijā darbojas nu jau 25 gadus, taču līdz šim vairāk bijusi pazīstama ar prestižo MBA grādu maģistratūras studentiem. Bakalaura programma ir salīdzinoši jauna, Latvijā tiek piedāvāta tikai 5. gadu, tādēļ arī vēl nav tik pazīstama plašākai publikai. Neskatoties uz to, pēc programmas ir liels pieprasījums ne tikai Latvijā. Pie mums mācās studenti no ASV, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Grieķijas, Kazahstānas, Krievijas, Moldāvijas, Nigērijas, Norvēģijas, Tadžikistānas, Vācijas, u.c., kopumā vairāk kā 15 valstīm,» stāsta Tija Tuherma, RBS Bakalaura programmas studentu konsultante

Pieteikšanās

Potenciālajiem studentiem ir iespēja pieteikties uz programmas rudens semestri līdz 2016.gada 4. jūlijam. Studentiem un viņu vecākiem tiek piedāvāta arī iespēja satikties klātienē ar Bakalaura programmas studentu konsultanti un pārrunāt visus ar uzņemšanu saistītos jautājumos.

Piesakieties individuālajai konsultācijai šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu