Spītējot ātrumam, Baumanim un Nitišam PČ posma fināls iet secen

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinisnitiss.com

Svētdien Hellas trasē Norvēģijā norisinās pasaules rallijkrosa čempionāta piektā posma izšķirošās cīņas.

Pēc sestdien aizvadītajiem diviem kvalifikācijas braucieniem posma dalībniekiem šodien jāaizvada atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, pēc kurām 12.ātrākie iekļūst pusfinālā un turpina cīņas par ceļazīmi uz finālu un attiecīgi tiesībām kāpt uz goda pjedestāla.

Pirmajā sacensību dienā latviešu autosportists Jānis Baumanis no World RX Team Austria vienības atradās sestajā pozīcijā, bet Reinis Nitišs, kurš pārstāv all-inkl.com Muennich Motorsport komandu, bija četrpadsmitais.

Jānim divi atlikušie kvalifikācijas braucieni nepadevās tik veiksmīgi. Pirmkārt, trešās kvalifikācijas startā noslāpa Jāņa sacīkšu mašīnas motors, kā dēļ tika zaudētas 3 - 3,5 sekundes un rezultātā brauciena kopvērtējumā uzrādīts devītais labākais rezultāts. Reinis Nitišs trešajā kvalifikācijā tikmēr bjia vienpadsmitais.

Ceturtajā kvalifikācijas braucienā rezultātus negatīvi ietekmēja biezie putekļu mākoņi, kuru dēļ sportistiem faktiski nācās braukt uz tausti un pēc sajūtām. Šādos apstākļos Jānis Baumanis spēja uzrādīt 14.labāko rezultātu, tomēr ar to pietika, lai kopvērtējumā ierindotos 8.pozīcijā un iegūtu tiesības braukt pusfinālā.

«Diena sākās ļoti pozitīvi. Brīvajos treniņbraucienos biju otrais aiz komandas biedra. Bet trešās kvlaifikācijas startā mašīnai noslāpa motors un pagāja kādas 3 līdz 3,5 sekundes, kamēr to iedarbināju atkal un varēju turpināt cīņas. Lai vai kā, ar ļoti labiem apļa laikiem es finišā biju devītais un kopvērtējumā saglabāju sesto pozīciju. Ceturtajā kvalifikācijā man sanāca diezgan labs starts, tomēr trasē bija ļoti daudz putekļu, kuru dēļ redzamība brīžiem bija tuvu nullei - aiz Matiasa Ekstrēma grants sekcijā braucu gandrīz kā ar aizvērtām acīm. Piedevām pēdējā aplī, kad man tieši blakus no džokera apļa izbrauca tā brīža līderi, man sanāca būt uz bremzēšanas ceļa, kur ir ļoti daudz smiltis un akmeņi, mašīnu sanesa un izslīdēju no trases. Nekas cits neatlika, kā ar pedāli grīdā censties tikt atpakaļ sacīkstē. Emocijas tajā momentā, protams, nebija tās pozitīvākās, tomēr redzu, ka ātrums ir un varam droši cīnīties par vietu TOP 6,» pēc kvalificēšanās pusfinālam, atklāja Jānis Baumanis.

Reinis Nitišs ceturto kvalifikāciju tikmēr noslēdza ar devīto labāko rezultātu un pakāpās kopvērtējumā uz 11.pozīciju. Tādējādi abi Latvijas pārstāvji pasaules čempionātā iekļuva Norvēģijas posma pusfinālā.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pusfinālā abi sportisti startēja katrs savā braucienā. Baumanis savu braucienu sāka ar labu startu, tomēr jau pirmajā pagriezienā pēc kontakta ar zviedru Matiasu Ekstrēmu sagriezās un izslīdēja uz trases ārmalu. Lai gan sportistam izdevās mašīnu savaldīt uz konkurētspējīgu rezultātu cerības bija jāatmet un finiša līniju viņš šķērsoja kā sestais.

«Starts sanāca ļoti labs un ātri vien biju jau faktiski blakus no pirmās rindas startējušajam Peteram Solbergam. Pēc mūsu taktikas šādos apstākļos, kad gandrīz apdzīts pamata aplī par mani lēnāk braucošais Solbergs, jāseko Timerzjanovam, kurš šajā nedēļas nogalē bija ļoti ātrs. Tomēr jau pirmajā pagriezienā pēc sitiena no Ekstrēma sagriezos pilnīgā sānslīdē. Ar pilnu pedāli un izgrieztu stūri centos iztaisnoties, kas arī izdevās, taču tieši šajā brīdī no Ekstrēma saņēmu vēl vienu triecienu pa priekšējo riteni un mašīnai atteica stūres pastiprinātājs. Ja jāgriež apmēram 300 kilogramus smaga stūre, cīnīties vairs nevar. Šāda problēma mums ir atkārtojusies vairākkārt, bet komandai uz nākamo, Zviedrijas posmu ir plāns, ko darīt, lai šādās reizēs varam turpināt cīnīties. Katrā ziņā ir redzams, ka ātrums mums ir un ir prieks par komandas padarīto. Ļoti daudz strādājām, lai atrastu tieši šo ātrumu. Pie tam ne tikai mašīnā, bet arī pašam sevī, pamainot braukšanas stilu. Prieks, ka komandas biedrs ir ļoti ātrs un varam no viņa ņemt tās tūkstošdaļas, kas mums līdz šim ir pietrūkušas. Paldies ģimenei, visiem atbalstītājiem un līdzjutējiem, kuri Hellā bija ieradušies kuplā skaitā. Nākamās sacensības jau pēc trim nedēļām Zviedrijā, Holjes trasē, kas man saistās ar ļoti labām atmiņām un pozitīvu pieredzi. Vēl tikai jāaprunājas ar Matiasu un tiesnešiem, ko viņi saka par šodienas situāciju, un pēc tam tikai «jādod virsū!» - tā Jānis Baumanis.

Foto: Reinisnitiss.com

«Abos kvalifikācijas braucienos izdevās labs starts, mašīna šodien mani klausīja uz vārda, un arī pats braucu bez kļūdām. Šķiet, izdarījām visu, kas šodien bija mūsu spēkos, un tas nesa cerēto rezultātu - uzlaboju savu pozīciju kopvērtējumā, pakāpos no 14. vietas uz 11. vietu un iekļuvu pusfinālā,» pēc sacensībām stāsta Reinis Nitišs.

«Šī bija ļoti gaidīta iespēja atkal būt starp 12 ātrākajiem braucējiem un startēt pusfinālā. Brauciens izdevās labi, kā jau rallijkrosā ierasts, bija arī pa kādai sadursmei. Lai gan finišu sasniedzu sestais, svarīgi, ka man bija iespēja cīnīties arī par augstāku pozīciju. Tas ir solis pareizā virzienā uz priekšu, ja salīdzina ar mūsu iepriekšējiem rezultātiem. Lai gan vienmēr var vēlēties ko vairāk, esmu apmierināts ar sasniegto rezultātu. Jaunas sporta automašīnas izveidošana un uzlabošana nav viegls uzdevums, un šīs sacensības atgādināja, ka, lai sasniegtu rezultātu, ir jāturpina šis laikietilpīgais darbs. Liels paldies visiem maniem faniem un atbalstītājiem, kuri ikreiz piestāj pie ALL-INKL.com Münnich Motorsport komandas telts, lai uzsistu man uz pleca un citādi uzmundrinātu. Tas ir papildu enerģijas lādiņš, kas vienmēr dod pareizo motivāciju visu izdarīt par 115%!»

Pasaules rallijkrosa čempionātā Jānis Baumanis patlaban ieņem 11.vietu, ko viņam dod līdz šim iekrātie 45 punkti. Nitišs, kuram arī šoreiz izdevās iekļūt pusfinālā un to pabeigt 6.vietā, čempionāta kopvērtējumā pagaidām ir 19 punkti un 15.vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu