«Queen» ģitārists nav sajūsmā, ka Tramps izmanto «We Are The Champions»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu rokgrupas «Queen» ģitārists Braiens Mejs aizliedzis ASV prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam priekšvēlēšanu kampaņas laikā atskaņot hitu «We Are The Champions» un citas «Queen» dziesmas. Nesenā kampaņas pasākumā dziesma «We Are The Champions» tika atskaņota pirms Trampa runas.

Mejs sacīja, ka esot saņēmis «sūdzību gūzmu» no «Queen» faniem, kuri domājuši, ka mūziķi atļāvuši Trampam izmantot 1977. gadā izdoto dziesmu.

«Šis nav oficiāls «Queen» paziņojums, taču es varu apstiprināt, ka atļauja izmantot dziesmu netika ne prasīta, nedz arī dota. Mēs konsultējamies ar juristiem par to, kā nodrošināties, lai tās izmantošana neturpinātos,» savā mājaslapā raksta Mejs.

Mejs norādīja, ka grupa «Queen» vienmēr esot centusies distancēties no politiķiem un politiskajām kampaņām.

Republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps
Republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps Foto: AP/ScanPix

Vairāki pasaulslaveni mūziķi iebilduši pret to dziesmu atskaņošanu Trampa priekšvēlēšanu pasākumos. To vidū ir leģendārā britu rokgrupa «The Rolling Stones», dziedātāja Adele, kā arī rokgrupas «R.E.M.» un «Aerosmith».

Politiķu un mūziķu strīdi par dziesmu izmantošanu kampaņās ir pretrunīgs jautājums kopš 1984. gada, kad rokmūziķis Brūss Springstīns nopēla ASV prezidentu Ronaldu Reiganu par ieceri pārvēlēšanas kampaņā lietot dziesmu «Born in the USA».

Autortiesību likumi ļauj politisko kampaņu pasākumos atskaņot mūzikas ierakstus, ja norises vieta ieguvusi attiecīgu licenci. Taču izpildītāji var sūdzēties par to reputācijai nodarīto kaitējumu, ja dziesma izmantota, nelūdzot atļauju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu