Kongresu namā jauna Paula un Radio bigbenda koncertprogramma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas Kongresu namā «Rīgas festivāls» 10. jūnijā piedāvās Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda jauno koncertprogrammu «Operu ārijas», kas tapusi sadarbībā ar «Sinfonietta Rīga» stīgu instrumentu grupu. Koncertā skanēs pasaulslavenu komponistu operu ārijas un melodijas britu mūziķa Kalluma O. aranžijās, informēja «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Koncerta programmā būs gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas, gan skaņdarbi no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas - Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaha darbiem. Koncertā varēs dzirdēt arī Žorža Bizē «Karmenas», čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka «Nāras» un Džordža Gēršvina meistardarba «Porgijs un Besa» atskaņojumu.

Jaunajā programmā, saglabājot melodiju pirmatnējo būtību un skaistumu, operu ārijas atklāsies jaunā un pārsteidzošā skanējumā, ko iekrāsos gan džeza mūzikas klātesamība, gan īpašais klavieru skanējums, kāds raksturīgs vienīgi Paula spēlei.

Latvijas Radio bigbendam izveidojusies auglīga sadarbība ar britu mūziķi Kallumu O., tostarp nesenajā projektā «Johana Sebastiana Baha reminora klavierkoncerts», kur jaunajam māksliniekam izdevās ārkārtīgi smalki Baha mūziku saliedēt ar džeza ritmiem, kā arī ar pārsteidzoši labskanīgu harmoniju izgaismot agrāk vēl neatklātas krāsas Latvijas Radio bigbenda skanējumā.

Komponists Raimonds Pauls piedalās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra jauniestudējumam "Spoks no Kentervilas" veltītajā preses konferencē Latvijas Radio 1.studijā
Komponists Raimonds Pauls piedalās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra jauniestudējumam "Spoks no Kentervilas" veltītajā preses konferencē Latvijas Radio 1.studijā Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas džeza mūzikas vēsturē Latvijas Radio bigbendam ir bijusi nozīmīga loma. No 2012. gada leģendārais džeza kolektīvs atkal ir sācis aktīvu darbību. Latvijas Radio bigbenda vadītājs ir starptautiskā mūzikas festivāla «Rīgas Ritmi» un starptautiskā džeza mākslinieku «Riga Jazz Stage» mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns. Kolektīva diriģents un vadītājs, kā arī mūziķis ir Kārlis Vanags, bet orķestra patrons ir maestro Pauls.

Jau ziņots, ka «Rīgas festivāls» šovasar norisinās no 27. maija līdz 18. jūnijam.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu