«Zig Zag» laiž klajā albumu ar nosaukumu «Ēzelītis IĀ»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Zig Zag» izdevniecības «Naba Music / Melo Records» apgādā laiž klajā jaunu albumu ar nosaukumu «Ēzelītis IĀ», informē izdevēji. Albuma prezentācija jau šovakar klubā «Nabaklab».

«Ēzelītis IĀ» – ar tādu nosaukumu ir arī albuma pirmā dziesma, kuras tekstu iedvesmojusi bērnu rotaļlieta ēzelītis. Grupas solista Jura Lasinska mīļākā bērnības mantiņa bija tieši ēzelītis, kas viņam ir saglabājusies vēl šodien. Ēzelīša vārds «IĀ» radies no rakstnieka Alana Aleksandra Milna grāmatas «Vinnijs Pūks un viņa draugi».

Albumā ir 11 dziesmas, kas tapušas pēdējo divu gadu laikā, bet ir arī vairākas senākas dziesmas jaunā aranžējumā. Tās iepriekš nebija izlaistas CD formātā, bet ir grupai mīļas un aktuālas arī šodien. Vienu dziesmu remiksējis DJ Black.

Albuma foto autore ir Evija Džonsone.

«Ēzelītis IĀ».
«Ēzelītis IĀ». Foto: Publicitātes foto

Grupa izveidota 1985. gadā ar sākotnējo nosaukumu «Ārprāc». 1987. gadā grupas nosaukums mainīts uz «Zig Zag». Pašreizējā grupas sastāvā pēdējos gadus darbojas Juris Lasinskis, Uldis Timoško un Jānis Māriņš. Līdz šim izdoti četri albumi – «Visas lietas» (1994), «Citrons zog» (1996), «Gadu laiki» (2012), «Signe melo» (2013, ar iepriekš neizdotiem ierakstiem «Es neesmu nervozs, bet manas problēmas ir normālas» 1987 un «Zig Zag» 1988), no kuriem pēdējie divi «NABA MUSIC / MELO RECORDS» paspārnē.

Albuma atvēršanas koncerts notiks 10. jūnijā klubā NABAKLAB. Sākums pl. 21.00. Pasākumu atklās indīroka apvienība no Lietuvas «Colours Of Bubbles». Vakara noslēgumā dejas ar DJ Herta (radio NABA). «Nabaklab» atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā, biļetes uz koncertu pieejamas interneta vietnē Ticketshop ticketshop.lv/site/events/view/1858. Ieejas maksa - 5 eiro, ticketshop.lv - 3 eiro.

Albumu izdod mūzikas izdevniecība «NABA MUSIC / MELO RECORDS». Albums jūnija sākumā būs pieejams interneta vietnēs Bandcamp, Spotify un iTunes, kā arī mūzikas veikalos Randoms, Upe un NABAKLAB.

Mūzikas izdevniecība NABAMUSIC tika izveidota 2001. gadā kā viens no radio NABA projektiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu