Kārtslēcējs Ārents ar jaunu personisko rekordu izpilda Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas kārtslēcējs Mareks Ārents ar jaunu personisko rekordu izpildījis Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, ceturtdien informēja Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Ārents sacensībās Čehijas pilsētā Jablonecā ar kārti veica 5,70 metru augstumu, izpildot Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu.

Līdzšinējais sportista personiskais rekords bija 5,65 metri, kas pērnajā vasarā tika sasniegts Prāgā. Tagad viņš par desmit centimetriem atpaliek no Aleksandram Obižajevam piederošā Latvijas rekorda.

Šajā nedēļas nogalē Ārents palīdzēs Latvijas izlasei Valmierā gaidāmajā Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā.

Ārents piedalījās jau 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kur ar rezultātu 5,35 metri samierinājās ar 22.vietu. Bez augstiem rezultātiem viņš palika arī 2013. un 2015.gada pasaules čempionātos, bet 2013.gadā guva 11.vietu Eiropas čempionātā telpās.

Līdz ar to Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs divi kārtslēcēji, jo februāra beigās sacensībās ASV normatīvu izpildīja Pauls Pujāts, arī pārlecot 5,70 centimetru augstumā un par desmit centimetriem pārspējot personisko rekordu.

Šobrīd olimpisko spēļu normatīvus ir izpildījuši 14 Latvijas vieglatlēti - Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Anita Kažemāka, Ariana Hilborna un Valērijs Žolnerovičs maratonā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Rolands Štrobinders, Sinta Ozoliņa un Madara Palameika šķēpmešanā, Pujāts un Ārents kārtslēkšanā un Arnis Rumbenieks ar Agnesi Pastari soļošanā. Tiesa, olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties vien trīs no četrām normatīvu izpildījušajām maratona skrējējām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu