«Radiohead» jaunais albums tomēr nonāks «Spotify»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Britu grupas «Radiohead» jaunais albums «A Moon Shaped Pool» no 17. jūnija tomēr būs pieejams grupas dalībnieku sākotnēji asi kritizētajā mūzikas straumēšanas vietnē «Spotify», ziņo «pitchfork.com».

Grupas līderis Toms Jorks (Thom Yorke) pirms diviem gadiem bija atsaucis daļu savu albumu no «Spotify», tādā veidā protestējot pret mūziķiem maksāto mazo autoratlīdzību. Jorks vispār asi bija izteicies par jaunajām tehnoloģijām, kompāniju «Google» un video vietni «YouTube» salīdzinot pat ar nacistiem.

«Nemaldieties - jaunie mākslinieki, kurus jūs atklājat «Spotify», nesaņems nekādu naudu. Tikmēr drīz vien parādīsies akcionāri. Pavisam vienkārši,» toreiz rakstīja Jorks.

Tiesa, grupas nesenākais albums «A Moon Shaped Pool» (skat. recenziju), kas klajā nāca 8. maijā, ir jau kādu laiku pieejams tīmekļa vietnēs Apple Music un Tidal. Interesanti, ka albuma pirmais singls «Burn the Witch» uzreiz bija pieejams «Spotify», kuram sekoja otra dziesma no albuma «Daydreaming».

Tagad tiek ziņots, ka vienlaicīgi ar albuma fizisko kopiju 17. jūnijā viss jaunais albums beidzot būs pieejams straumēšanas vietnē «Spotify».

«Spotify» ir pasaulē populārākais mūzikas straumēšanas serviss. Saskaņā ar jaunākajiem kompānijas sniegtajiem datiem vietnei ir 30 miljoni aktīvo lietotāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu