Rosina atstādināt tiesu izpildītāju Selecki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no LTV video

Atbrīvošana no amata – tik stingru sodu zvērinātam tiesu izpildītājam Kasparam Seleckim pieprasījusi Tieslietu ministrijas (TM) Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija, trešdien vēstīja LTV «Panorāma».

Jau ziņots, ka Seleckim, iespējams, bijis interešu konflikts, izpildot tiesu lēmumus uzņēmumam «Raddo», ar kuru sēdējis vienā kabinetā. Tagad Selecka pārkāpumus vērtēs gan tieslietu ministrs, gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Šā gada martā Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» stāstīja par zvērināta tiesu izpildītāja Kaspara Selecka iespējamajiem profesionālās ētikas un likuma pārkāpumiem, veicot īpašnieka ievešanu kompānijai «Raddo» piederošajos nekustamajos īpašumos.

«Raddo» ēkas savulaik iegādājās no slikto aktīvu pārvaldītāju uzņēmuma «Reverta», kuru Seleckis apkalpojis iepriekš. Turklāt «Raddo» ofiss atradās Selecka kabinetā. Uzņēmums Seleckim uzticēja arī īpašnieka ievešanu valdījumā ēkai Jūrmalā, Slokas ielā 109. Neraugoties, ka klāt bija gan bijusī īpašniece, gan jaunais īpašnieks - «Raddo» pārstāvis, Seleckis ievešanu pēkšņi pārtrauca, lai gan tam nebija pamata.

«Es uzskatu, ka interešu konflikta nav, jo manu darbību regulē likums,» iepriekš sacīja Seleckis.

Šajā situācijā pārkāpumus saskatīja Zvērinātu tiesu izpildītāju padome un tieslietu ministrs. Trešdien, 8.jūnijā, savu lēmumu pieņēma Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija.

«Pirmkārt, lieta tiek pārsūtīta KNAB, lai birojs savas kompetences ietvaros vērtē savas amatpersonas interešu konfliktu. Otrs, komisija vienbalsīgi lēma ministra kungam [rosināt] atcelt izpildītāju no amata. Saskaņā ar Zvērinātu tiesu izpildītāju likumu ministram ir divu nedēļu termiņš lemt par tiesu izpildītāja atsaukšanu vai dot atpakaļ pārskatīšanai,» teica TM valsts sekretāra vietniece Irēna Kucina.

Tagad Seleckis savas kļūdas atzīst. «Acīmredzot varēju rīkoties savādāk, ja šāds viedoklis ir Tieslietu ministrijai (..). Man tas ir jāakceptē, un rīkošos savādāk,» teica Seleckis.

Seleckis, pret kuru iepriekš bijušas vairākas disciplinārlietas, uzskata, ka atcelšana no amata būtu pārāk bargs sods, un pieļauj tiesāšanos.

Pēc TM ziņām, ik gadu dažādas disciplinārlietas tiek sāktas pret astoņiem līdz 13% tiesu izpildītāju. Šogad šis nav pirmais gadījums, kad TM tiesu izpildītājam prasa bargāko sodu. Gada sākumā par pārkāpumiem, ievedot īpašnieku valdījumā ēkā Rīgā, Uzvaras bulvārī 3A, no darba atbrīvots tiesu izpildītājs Andris Sladzs. Šo lēmumu pēcāk viņš pārsūdzējis tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu