Tesla Model X paātrinās un ietriecas ēkā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kāds elektriskā krosovera Tesla Model X saimnieks no Irvainas, Kalifornijas štatā apgalvo, ka viņa auto pēkšņi paātrinājies un tādēļ ietriecies veikala ēkas sienā.

Kā stāsta mašīnas īpašnieks Puzants Ozbags, viņš kopā ar sievu apmēram 8 km/h ātrumā pārvietojies pa veikala stāvlaukumu. Šajā brīdī auto negaidīti sāka strauju paātrināšanos un ietriecās sienā.

Upuru šajā incidentā nav, tikai Ozbaga sievai, kura negadījuma brīdī atradās pie stūres, no drošības gaisa spilvenu atvēršanās uz rokām ir viegli apdegumi, ziņo Motor.ru.

Ozbags esot lūdzis Tesla Motors pārtraukt Model X piegādes klientiem līdz brīdim, kamēr nebūs noskaidrots pēkšņās paātrināšanās izraisītājs.

Tikmēr Tesla Motors skaidro, ka avārijas brīdī konkrētais Model X eksemplārs atradies manuālas vadības režīmā un autopilots pirms negadījuma nav bijis aktivizēts.

«Mēs pārbaudījām datus un varam apstiprināt, ka Model X bija iestatīts manuālas vadības režīms, savukārt autopilots un kruīza kontrole bija neaktīvi gan avārijas brīdī, gan pirms tam. Dati rāda, ka auto brauca ar 10 kilometriem stundā un šajā brīdī līdz galam tika nospiests akselerators. Mašīna reaģēja uz vadītāja vēlmi un paātrinājās,» teikts Tesla paziņojumā.

Atbildot uz Tesla Motors paziņojumu, Ozbags norāda, ka viņa sieva ir autovadītāja ar lielu pieredzi un ne reizi vien atstājusi savu auto līdzās negadījuma vietai. Auto saimnieks ir pārliecināts, ka sieva nevarētu būt sajaukusi pedāļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu