Magoņa lietā turpinās izmeklēšana; nav indikāciju, kad lietu varētu nodot prokuratūrai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts uzņēmuma «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) bijušā valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa krimināllietā, kurā viņu tur aizdomās par kukuļņemšanu, turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša norādīja, ka patlaban lietā turpinās izmeklēšana, taču nemācēja teikt, kad birojs lietu varētu nodot prokuratūrai.

Magoņa advokāts Jānis Rozenbergs aģentūrai BNS norādīja, ka prasījis KNAB, kad lietu varētu nodot prokuratūrai, taču atbildi nav saņēmis, vien informāciju, ka turpinās izmeklēšana.

Pēc Rozenberga teiktā, KNAB izmeklēšanas darbības ar pašu Magoni patlaban vairs nav saistīts - LDz bijušais vadītājs uz pratināšanām saukts netiek.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Magonis pērn oktobra pirmajā pusē apmaiņā pret 400 tūkstošu eiro drošības naudu tika atbrīvots no Rīgas centrālcietuma.

Bijušajam LDz vadītājam noteikts aizliegums izbraukt no valsts, tikties ar vairākiem cilvēkiem, kā arī ieņemt kādreizējo amatu uzņēmumā.

KNAB Magoni tur aizdomās par kukuļa pieņemšanu. Biroja pārstāve Dūša iepriekš aģentūru BNS informēja, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta daļas par kukuļa - materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku par kādu jau izdarītu likumīgu vai nelikumīgu darbību vai pieļautu bezdarbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, ja pārkāpums izdarītas lielā apmērā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieprasīts.

Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

KNAB norāda, ka kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» (LDz RSS) iepirkumu. Lietas ietvaros veiktas vairāk nekā 10 kratīšanas un nopratinātas vairākas personas. Aizdomās turētā statuss ir noteikts vienam no Igaunijā bagātākajiem cilvēkiem Oļegam Osinovskim.

Ziņots arī, ka KNAB pagājušā gada 6.augusta vakarā veica kratīšanu Magoņa darba vietā un viņš aizturēts, ar automašīnu, atgriežoties no Igaunijas. LDz vadītājs no amata 7.augustā tika atbrīvots.

«Lursoft» informācija liecina, ka Magonis bija LDz valdes priekšsēdētājs kopš 2005.gada. No 2003.līdz 2005.gadam vadījis LDz padomi.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu