Rosi uzvar MotoGP posmā Katalonijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pieredzējušais itālis Valentīno Rosi svētdien bija labākais pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sezonas septītajā posmā, kas braucēja Luisa Saloma nāves aizēnots notika Katalonijā.

«Movistar Yamaha» vienību pārstāvošais deviņkārtējais pasaules čempions Rosi lieliski veica pēdējos apļus un apsteidza «Repsol Honda» vienības braucēju Marku Markesu no Spānijas.

Savukārt trešo vietu guva vēl viens «Repsol Honda» spāņu braucējs Danijs Pedrosa.

Pirms šī posma kopvērtējuma līderpozīcijā bija Rosi komandas biedrs Horhe Lorenso no Spānijas, tomēr viņu sacensību laikā izsita no trases itālis Andrea Jannone («Ducati»), sportistam paliekot bez punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem etapiem līderpozīciju ar 125 punktiem pārņēmis Markess, kuram ar 115 punktiem seko Lorenso, bet trešais ar 103 punktiem ir Rosi.

Kā ziņots, piektdien treniņos bojā gāja 24 gadus vecais «Moto2» klases braucējs Luiss Saloms, kuram pēc kritiena uzgāzās virsū paša motocikls.

SAG komandu pārstāvošais Saloms, karjeras laikā bija uzvarējis deviņos pasaules čempionāta posmos «Moto3» klasē.

Šis bija pirmais nāves gadījums pasaules čempionātā motošosejā kopš 2011.gada, kad Sepangas trasē, Malaizijā, avārijā izdzisa itālieša Marko Simonečili dzīvība. Savukārt «Moto2» klasē šis ir otrais nāves gadījums pēc tam, kad 2010.gadā nositās japānis Šoja Tomizava no Japānas.

Pērn Saloms «Moto2» klasē palika 13.vietā kopvērtējumā, bet 2013.gadā viņš «Moto3» klasē bija trešais, tikai sezonas pēdējos divos posmos zaudējot līderpozīciju.

Savukārt šosezon «Moto2» klases kopvērtējumā viņš pirms Katalonijas «Grand Prix» izcīņas bija desmitais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu