Sākas VID vadītāja meklēšana; VID vadības vietnieks Čerņeckis nav aizrotēts

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pretendentu atlases konkursu uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora krēslu organizēs Valsts kanceleja, un atlases komisijas vadītājs būs Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš, to ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «De facto», atsaucoties uz finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS). Tiek apsvērta arī iespēja šim procesam papildus vēl piesaistīt personāla atlases kompāniju.

Ministre noliedz, ka vakancēm VID varētu meklēt pretendentus starp politiski pietuvinātām personām

«Labāk būtu, ja tas būtu kandidāts no malas, jo, ja nākamais vadītājs būtu kaut kādā veidā politiski iezīmēts, tad tas varētu būt sliktākais, kas notiktu. Jo uzticamības atjaunošana VID ir būtisks faktors, un neitrāls profesionāls vadītājs ir būtisks nosacījums,» raidījumam teica Reizniece-Ozola.

Tikai tad, kad būs izvēlēts VID vadītājs, viņa kompetencē būs atrast vietniekus. Par šīm vakancēm ministre ir konsultējusies ar drošības struktūru pārstāvjiem,

taču pagaidām labu ideju nav bijis. Šobrīd ietekmīgākā vakance, neskaitot VID ģenerāldirektora krēslu, ir ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā.

LTV raidījums «De facto» arī ziņo, ka

līdzšinējo VID ģenerāldirektora vietnieku noziedzības apkarošanas jomā Kasparu Čerņecki bija paredzēts pārcelt uz darbu ārpus VID, meklējot iespējas Iekšlietu ministrijā. Taču šī rotācija galu galā nenotika.

Formālais iemesls – viņam netika atrasta atbilstoša vakance Iekšlietu ministrijā.

Intervijā Latvijas Radio VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone atzina, ka šis ir jautājums, uz kuru viņai pašai nav atbildes.

Savukārt raidījumam «De facto», atbildot uz jautājumu, kas īsti notika,

finanšu ministre saka: «Es pieņemu, ka tā ir kāda Kaspara Čerņecka vēlme iekrampēties kādā pozīcijā Valsts ieņēmumu dienestā, acīmredzot viņam ir svarīgi tur būt.»

Uz jautājumu, vai viņš varēja panākt, ka citas iestādes viņu neņem pretī, Reizniece-Ozola saka: «Man grūti pateikt, iespējams, ka viņš arī pastrādāja, lai viņu nepaņem pretī, bet es nezinu visas aizkulises.»

Čerņeckis tagad iecelts par VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu