Markess uzvar Katalonijas GP kvalifikācijas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas motobraucējs Marks Markess sestdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta Katalonijas «Grand Prix» kvalifikācijas sacensībās prestižākajā «MotoGP» klasē.

Sezonas septītā posma kvalifikācijā Markess, kurš šonedēļ pagarināja līgumu ar «Repsol Honda» komandu uz diviem gadiem, Barselonas trases apli veica minūtē un 43,589 sekundēs, pārspējot savus tautiešus Horhi Lorenso un Dani Pedrosu, kuri svētdien sacensībās arī startēs no pirmās rindas.

Lorenso savā labākajā aplī bija par 0,467 lēnāks nekā Markess, bet Pedrosa uzrādīja par 0,718 sekundēm sliktāku apļa laiku.

Katalonijas «Grand Prix» izcīņa ir sezons septītais posms.

Čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem etapiem Lorenso ir 115 punkti un viņš par desmit punktiem apsteidz Markesu. Trešo vietu ieņem titulētais itālis Valentīno Rosi, kurš ticis pie 78 punktiem. Viņš kvalifikācijā bija piektais.

Kvalifikācijā izcīnīto uzvaru Markess veltīja piektdien treniņos bojā gājušajam tautietim Luisam Salomam.

Foto: AFP/ScanPix

24 gadus vecais spānis, kurš startēja «Moto2» klasē, piedzīvoja kritienu Barselonas trases 12.līkumā. Viņam nekavējoties tika sniegta medicīniskā palīdzība un vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā, kur tika veikta operācija, tomēr glābt motosportista dzīvību neizdevās.

SAG komandu pārstāvošais Saloms, karjeras laikā bija uzvarējis deviņos pasaules čempionāta posmos «Moto3» klasē.

Šis bija pirmais nāves gadījums pasaules čempionātā motošosejā kopš 2011.gada, kad Sepangas trasē, Malaizijā, avārijā izdzisa itālieša Marko Simonečili dzīvība. Savukārt «Moto2» klasē šis ir otrais nāves gadījums pēc tam, kad 2010.gadā nositās japānis Šoja Tomizava no Japānas.

Pērn Saloms «Moto2» klasē palika 13.vietā kopvērtējumā, bet 2013.gadā viņš «Moto3» klasē bija trešais, tikai sezonas pēdējos divos posmos zaudējot līderpozīciju.

Savukārt šosezon «Moto2» klases kopvērtējumā viņš pirms Katalonijas «Grand Prix» izcīņas bija desmitais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu