Mugurusa un līdere Viljamsa sasniedz «French Open» finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP

Spānijas tenisiste Garvinje Mugurusa un pašreizējā pasaules ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV piektdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta finālu.

Pusfināla mačā ar ceturto numuru izliktā Mugurusa ar 6-2, 6-4 gana pārliecinoši uzvarēja Samantu Stosuru no Austrālijas, kura sacensībās bija izlikta ar 21.numuru.

Šī mača laikā Stosura tikai divreiz spēja lauzt Mugurusas servi, kamēr spāniete to paveica piecreiz.

«Brīžiem emociju uzplūdi var nākt par sliktu, jo reizēm ir nepieciešams saglabāt mieru un pilnībā sagatavot sevi, lai demonstrētu labāko sniegumu,» pēc panākuma sacīja Mugurusa.

Līdz šim Mugurusa nekad nebija spēlējusi Francijas atklātā čempionāta finālā, turklāt 22 gadus vecās sportistes rīcībā nav neviena «Grand Slam» titula.

Zīmīgi, ka tādējādi Mugurusa kļuvusi par pirmo spānieti 16 gadu laikā, kura spējusi sasniegt Francijas atklātā čempionāta finālu.

Savukārt Stosura līdz pusfinālam šajā «Grand Slam» turnīrā aizkļuva pirmoreiz kopš 2012.gada, kad viņa arī apstājās pusfinālā.

Tikmēr par otru Francijas atklātā čempionāta finālisti piektdien kļuvusi sacensību galvenā favorīte Viljamsa, kura pusfinālā ar 7-6 (9:7), 6-4 pārspēja vienu no šī turnīra pārsteiguma autorēm nīderlandieti Kiki Bertensu.

Jau šī mača pirmajā geimā Bertensa lauza Viljamsas servi, turklāt amerikāniete breiku atspēlēja tikai desmitajā geimā, pēcāk gūstot grūtu uzvaru taibreikā. Savukārt otrajā setā pasaules pirmajai raketei piederēja jau lielāks pārsvars.

«Uzvarēt šo spēli bija ļoti grūti, tāpēc pašlaik esmu ļoti atvieglota. Ceru arī finālā saņemt atbalstu no skatītājiem, jo man tas ir ļoti svarīgi,» pēc uzvaras norādīja Viljamsa.

Pašlaik 34 gadus vecā amerikāniete ir ceļā uz karjeras 22.«Grand Slam» titulu, kas viņai ļautu panākt atklātās ēras rekordisti Štefiju Grāfu.

Viljamsa ir pašreizējā Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja.

Tikmēr pasaules ranga 58.vietas īpašniece Bertensa šajā turnīrā spēja pieveikt Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Angeliku Kerberi no Vācijas, bet ceturtdaļfinālā viņa uzvarēja ar astoto numuru izlikto šveicieti Tīmeu Bačinski.

Vēlāk pusfinālu izspēli sāks arī kungi, kuros pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs no Serbijas tiksies ar austrieti Dominiku Tīmu, bet pašreizējais turnīra čempions Stans Vavrinka spēkosies ar britu Endiju Mareju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu