«Latvijas tilti» uzvar € 11,7 miljonus vērtā iepirkumā Lietuvā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Būvfirma AS «Latvijas tilti» kopā ar Lietuvas uzņēmumu «Borta» uzvarējusi Klaipēdas Valsts jūras ostas rīkotajā iepirkumā par Klaipēdas ostas Malku līča padziļināšanu un krasta aizsardzības sienas izbūvi, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai «Nasdaq Riga».

Subjektu grupas, kurā «Latvijas tilti» ir atbildīgais partneris, iepirkuma piedāvājuma cena ir atzīta par zemāko un ir 11,73 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. AS «Latvijas tilti» kā atbildīgā partnera paredzamā darbu daļa ir 93%.

Iepirkuma līgums tiks parakstīts ne agrāk kā 15 dienas pēc paziņojuma nosūtīšanas par lēmumu piešķirt līguma slēgšanas tiesības, tas ir, no 2016.gada 17.jūnija.

Informācija par būtiskiem līguma noteikumiem tiks sniegta pēc iepirkuma līguma noslēgšanas.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā «Latvijas tilti» informēja, ka, ņemot vērā ilgstošu tiesvedības procesu vairāk nekā astoņu mēnešu garumā, kura gaitā būtiski sadārdzinājās apakšuzņēmēju cenu piedāvājumi, uzņēmums atteicies no līguma slēgšanas ar Klaipēdas Valsts jūras ostas direkciju par ostas piestātnes rekonstrukciju.

LETA jau ziņoja, ka «Latvijas tilti» apgrozījums šī gada pirmajā ceturksnī bija 1,473 miljoni eiro un tas ir par 43% mazāks nekā pērn pirmajā ceturksnī, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai «Nasdaq Riga».

Pērn pirmajā ceturksnī «Latvijas tilti» strādāja ar 2,585 miljonu eiro apgrozījumu.

«Latvijas tilti» pirmajā ceturksnī guvuši 17 695 eiro peļņu, kas ir nedaudz mazāka par pērn pirmajā ceturksnī gūto 21 638 eiro peļņu.

«Latvijas tilti» 2015.gadā strādāja ar 69 655 eiro peļņu, kas ir vairāk nekā trīs reizes lielāka nekā 2014.gadā gūtā 20 591 eiro peļņa, liecina uzņēmuma revidētais finanšu pārskats, kas iesniegts biržai «Nasdaq Riga».

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,47 miljoni eiro, kas ir par 49% mazāks nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 31,564 miljoni eiro.

«Latvijas tilti» tika izveidoti 1942.gadā kā valsts uzņēmums. 1997.gadā uzņēmums tika pārveidots akciju sabiedrībā, kuras kontrolpaketi iegādājās kompānija «Latvijas Novitātes komplekss», kam ir 89,69% «Latvijas tiltu» akciju.

«Latvijas tilti» ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, kas specializējas tiltu, tuneļu, ceļu pārvadu projektēšanā, būvniecībā, rekonstrukcijā un remontā. Tāpat kompānija nodarbojas ar civilo objektu celtniecību, izgatavo metāla un dzelzsbetona konstrukcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu