Klajā nāk Egila Siliņa jaunais CD

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klajā nācis nu jau piektais Nacionālās ierakstu kompānijas «Skani» mūzikas albums – šoreiz tas ir izcilā basbaritona Egila Siliņa un pianista Māra Skujas veltījums Latvijas simtgadei. Kompaktdiska atklāšanas svētki notiks Latvijas Nacionālās operas un baleta Beletāžas zālē 8. jūnijā pl. 14. Ieeja – brīva.

Jaunajā CD «Latvijas dziesmas» jeb «Latvian Songs» skan iemīļotākās latviešu klasiķu Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Bruno Skultes, Emiļa Melngaiļa, Jāņa Kalniņa, Jāņa Mediņa, Arvīda Žilinska un Tālivalža Ķeniņa dziesmas. Dažas no tām varēsim klausīties arī diska atvēršanas svētkos.

Apmeklētājiem būs unikāla iespēja klātienē satikties ar vienu no spožākajām latviešu vokālās mākslas zvaigznēm, kā arī saņemt autogrāfus. Pasākumā jaunie CD tiks tirgoti par īpašu cenu – 10 EUR, taču jau 15. jūnijā tie būs pieejami arī Rīgas mūzikas ierakstu veikalos un Jāņa Rozes grāmatnīcās, bet 3. augustā – ierakstu veikalos ārzemēs un visās ievērojamākajās digitālās izplatīšanas platformās – iTunes, Google Play, Amazon, Spotify, Deezer u.c.

Foto: Publicitātes foto

Albuma ieraksts veikts Egila Siliņa un Māra Skujas koncertā Dzintaru koncertzālē pērnā gada oktobrī un ir viens no «Skani» īpašās Simtgades sērijas kompaktdiskiem. Šajā sērijā jau klajā nākuši Latvijas Radio kora albums «Klusuma auglis» un Liepājas Simfoniskā orķestra «Brīvības skaņa», kas saņēmuši izcilu starptautisku kritiķu novērtējumu, bet oktobrī klajā nāks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un pianista Reiņa Zariņa jaunais Jāņa Ivanova un Volfganga Dārziņa mūzikas albums. «Skani» Latvijas komponistu sērijā izdoti Andra Dzenīša un Daces Aperānes mūzikas ieraksti. «Skani» ir Latvijas Mūzikas Informācijas centra struktūrvienība un darbojas, pateicoties Kultūras Ministrijas un VKKF finansējumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu