VM jaunajām politikas iniciatīvām prasa € 188,9 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Veselības ministrija (VM) jaunajām politikas iniciatīvām 2017.gadam prasa 188,9 miljonus eiro, pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Kā stāstīja Šneiders, pieprasījumā iekļauti izdevumi pacientu rindu mazināšanai valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai gan ambulatorajā, gan stacionārajā sektorā, kompensējamo medikamentu un medicīnas ierīču un centralizēti iepērkamo medikamentu un materiālu sistēmas uzlabošanai, papildu rezidentūras vietu nodrošinājumam, ārstniecības personu darba samaksas palielinājumam, kā arī iecerei sākt pakāpenisku atteikšanos no Ārstniecības likumā noteiktā «pagarinātā normālā darba laika» ārstniecības personām un citām vajadzībām.

Visvairāk naudas tiek prasīts kompensējamo medikamentu un medicīnas ierīču sistēmas uzlabošanai

- 44,8 miljoni eiro. 40,8 miljoni eiro tiek prasīti stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošanu, bet 36,7 miljoni eiro prasīti ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošanai.

Ārstniecības personu darba samaksas paaugstināšanai VM nākamgad vēlas 38,8 miljonus eiro,

bet 2,6 miljoni eiro nepieciešami drošu un kvalitatīvu asins plazmas preparātu sagatavošanai, ieviešot mūsdienīgas vīrusu molekulārās izmeklēšanas un asins plazmas patogēnu inaktivācijas tehnoloģijas.

Savukārt norēķiniem par citās Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīs sniegtiem veselības aprūpes pakalpojumiem Latvijas iedzīvotājiem VM nepieciešami vēl 5,8 miljoni eiro. Tāpat 1,1 miljons eiro nepieciešams jaunu neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu izveidei, bet vēl papildu pieci miljoni eiro nepieciešami HIV/AIDS terapijas nodrošināšana un HIV, B un C hepatīta un seksuāli transmisīvo infekciju (STI) profilakses pasākumiem.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija (FM) pieprasījumus jaunajām politikas iniciatīvām saņēmusi no 13 valsts iestādēm, taču prasītās kopsummas apmērs vēl tiek aplēsts, aģentūrai LETA sacīja FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

Iniciatīvas ministrijas varēja iesniegt līdz vakardienai, 1.jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu