Hodorkovskis nosauc kandidātus Krievijas parlamenta vēlēšanām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kremļa kritiķis un bijušais Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis trešdien atklājis to personu vārdus, kuri ar viņa izveidotā fonda «Atvērtā Krievija» atbalstu septembrī kandidēs Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes un Sanktpēterburgas domes vēlēšanās.

«Es esmu ļoti priecīgs, ka mūsu valstī, neskatoties uz varasiestāžu īstenoto izdedzinātās zemes politiku, mēs esam atraduši jaunus, spējīgus, politiski aktīvus cilvēkus, kuri ir gatavi sevi pierādīt kā kandidāti Valsts domei,» paziņoja Hodorkovskis, kurš pēc atbrīvošanas no cietuma 2013.gada beigās pameta Krieviju un izvēlējās dzīvot trimdā Eiropā.

2014.gadā Hodorkovskis paziņoja, ka būtu gatavs krīzes laikā vadīt Krieviju, ja viņu aicinās. Tā bija pirmā reize, kad bijušais naftas magnāts publiski apliecināja vēlmi ieņemt Krievijas augstāko amatu.

«Mūsu projekts nebeidzas ar 18.septembri. Ievērojams skaits cilvēku nākotnē, ja viņi būs izturīgi, nāks pie varas, es par to nešaubos. Un, vai tas notiek šajās vēlēšanās vai vēlāk, manuprāt, tas ir mazāk svarīgi. Viņi ir Krievijas nākotnes seja, un, kādu laiku pazīstot šos cilvēkus, es varu teikti, ka man šī seja patīk daudz labāk nekā tā, ko parasti redzu televīzijas ekrānos,» sacīja Hodorkovskis.

Nākamās prezidenta vēlēšanas Krievijā paredzētas 2018.gadā, un daudzi uzskata, ka prezidents Vladimirs Putins tajās kandidēs uz vēl vienu pilnvaru termiņu.

Jaunie liberāli noskaņotie krievi apzinās, ka vēlēšanas nebūs godīgas, bet cer, ka Hodorkovska fonda atbalsts palīdzēs izveidot jaunu politiķu paaudzi.

«Atvērtās Krievijas» koordinators Vladimirs Kara Murza norādīja, ka cilvēki bieži sūdzas par izvēles trūkumu vēlēšanās un Hodorkovska projekts ir solis tuvāk alternatīvas radīšanai.

Hodorkovska sabiedrotais Krievijas lielākā mobilo telefonu tirdzniecības tīkla «Euroset» dibinātājs Jevgeņijs Čičvarkins raksturoja kandidātus kā «cilvēkus, kuri nebaidās runāt, kuriem ir sociālās atbildības sajūta un sirdsapziņa».

«Atvērtā Krievija» atbalsta 19 kandidātus Valsts domes vēlēšanās un vēl piecus kandidātus Sanktpēterburgas domes vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu