Džihādistu uzbrukumā viesnīcai Somālijas galvaspilsētā vismaz 10 nogalināti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somālijas galvaspilsētā Mogadišu trešdien notika uzbrukums viesnīcai, kurā nogalināti vismaz 10 cilvēku un ievainoti apmēram 40, un atbildību par to uzņēmās ar «Al Qaeda» saistītais džihādistu grupējums «Shabaab», paziņoja mediķu un drošības spēku pārstāvji.

Vispirms eksplodēja improvizēts spridzeklis automašīnā, nodarot lielus postījumus un nogalinot vairākus cilvēkus, bet pēc tam sākās apšaude viesnīcas «Ambassador Hotel» kompleksa iekšienē.

Starp nogalinātajiem ir divi parlamenta deputāti.

Piecas stundas pēc uzbrukuma sākuma Somālijas drošības spēki turpināja cīņu pret «Shabaab» kaujiniekiem viesnīcas teritorijā.

«Uzbrukums sākās ar spēcīgu sprādzienu, un modžahedu cīnītāji iebruka ēkā,» teikts «Shabaab» paziņojumā par šo uzbrukumu.

Drošības spēki norobežoja viesnīcu un tās apkārtni.

«Shabaab», kas cīnās par starptautiski atbalstītās Somālijas valdības gāšanu, 2011.gadā tika padzīts no Mogadišu, bet turpina bieži rīkot uzbrukumus Somālijā un kaimiņvalstī Kenijā.

Trešdien tika ziņots, ka specvienības reidā ir nogalināts «Shabaab» komandieris, kura vadītā uzbrukumā Garisas Universitātei Kenijā 2015.gadā tika nogalināti 148 cilvēki.

Tiek uzskatīts, ka cits «Shabaab» augsta ranga komandieris 27.maijā tika nogalināts ASV gaisa spēku triecienā, trešdien paziņoja Pentagona preses sekretārs Pīters Kuks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu