Opel Zafira jeb atpūtas zona ceļojumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Daudzpusības un optimālā komforta savienojums ir raksturojis Opel Zafira jau kopš 1999. gada, kad Riselsheimā bāzētais auto ražotājs minivenu segmentā atklāja savu viegli transformējamo septiņu sēdvietu sistēmu.

Kopš pirmās paaudzes ir pārdotas jau 2,7 miljoni Zafira. Jaunā Zafira, kas drīzumā nonāks pārdošanā un tiks piegādāta, sākot ar septembri, izcelsies ne tikai ar jau zināmajām vērtībām no priekšgājējiem, kā, piemēram, Flex7 sēdekļu sistēmu, ergonomiskajiem, sertificētajiem AGR priekšējiem sēdekļiem, FlexFix velosipēdu turētāju vai FlexRide adaptīvo amortizāciju, bet arī ar atsvaidzinātu eksterjera un interjera dizainu.

Tāpat Zafira iegūs jaunākās paaudzes Opel IntelliLink informācijas un izklaides sistēmas ar Apple CarPlay un Android Auto savienojamību, kā arī Opel OnStar avārijas ziņošanas pakalpojumu (Igaunijā, Latvijā un Lietuvā būs pieejams no šā gada beigām) un 4G LTE Wi-Fi piekļuves punktu.

Sportiska ārpuse, augsta līmeņa salons

Jaunās Zafira dizaina toni nosaka dinamiskais priekšējo lukturu dizains kopā ar jauna dizaina radiatora resti, kuri veido vienu veselu. Kopā ar lukturu malās izvietotām bumeranga formas LED dienas gaitas lampām un platām riteņu arkām mašīnas priekšpuse iegūst stabilu, sportisku un dinamisku tēlu.

«Jaunās Zafira priekšdaļas dizains pārņem būtiskākās un raksturīgākās detaļas no jaunās Astra un nostiprina tās Opel jaunajā portfolio. Tās asie, precīzie dubulto spārnu dienasgaitas lukturi paceļ izsmalcinātību jaunā līmenī, kas arī vērojams salonā ar pilnībā no jauna izstrādātu instrumentu paneli. Tas ir tīrāks, skaidrāks un vienkāršāks lietošanā,» saka Marks Adams (Mark Adams), GM Europe Design viceprezidents.

Jaunajai Zafira ir pilnīgi no jauna izstrādāta, vienkāršāka un elegantāka kabīne. Jaunais dizains ne tikai uzlabo redzamību, bet arī nodrošina, ka ekrāns un pogas atrodas ērti sasniedzamā attālumā. Informācijas un izklaides sistēmas ekrāns, kas līdz šim atradās viduskonsoles augšā, tagad ir aizstāts ar jaunu, zemāk novietotu un integrētu skārienekrānu, kas ļauj atbrīvoties no daudzām pogām. Slēdži tagad ir precīzi iestrādāti kopējā dizainā. Ierāmēts cinkotā U formas dekorā, jaunais 7 collu augstākā līmeņa skārienekrāns ir radīts, iedvesmojoties no labākajiem planšetdatoriem. Jaunais, trīs dimensijās veidotais stūres rats ar mazu un efektīvi noslēptu gaisa spilvena aizsargu ir radīts ne tikai, lai izskatītos lieliski, bet arī lai nostādītu ergonomiku priekšplānā.

Etalona cienīga daudzpusība ar gaisīgu atpūtas zonas atmosfēru

Tāpat kā iepriekšējo Zafira paaudžu modeļos, vadītājs un pasažieris var izbaudīt relaksētu braucienu, pateicoties papildaprīkojumā pieejamajiem sešos virzienos pielāgojamiem ergonomiskajiem AGR sertificētajiem sporta sēdekļiem un multifunkcionālajai FlexRail konsoles sistēmai. Šī modulārā glabāšanas sistēma ietver lielu mantu novietni un krūzīšu turētājus, kas pārvietojami pa alumīnija sliedēm sev vēlamajā, pieejamajā pozīcijā. Otrās rindas pasažieri var izbaudīt unikālo, papildus pieejamo Lounge Seating sistēmu. Pateicoties gudram salocīšanas mehānismam, otrās rindas vidējā sēdekļa atzveltne nolokās un pagriežas, un kļūst par ērtu elkoņu balstu blakus sēdošajiem. Tie arī ir pārvietojami uz priekšu vai aizmuguri, sniedzot īpaši daudz vietas kājām un pleciem un sēdēšanas ērtumu kā premium klases sedanā. Trešās rindas sēdekļus ir iespējams nolocīt vienā līmenī ar bagāžnieka grīdu, tādējādi radot gludu grīdu bagāžai. Šis uzsvars uz personisko komfortu padara Zafira par daudz vairāk nekā tikai ģimenes transportlīdzekli - Opel dizaineri ir pārvērtuši pielāgojamo salonu vietā, kur var atpūsties un izbaudīt plašo atmosfēru gan biznesa ceļojumu, gan brīvdienu laikā.

Jaunās Zafira piedāvāto komforta un plašuma sajūtu vēl iespaidīgāku padara papildus pieejamais panorāmas logs un lūka. Vējstikls stiepjas no dzinēja pārsega malas līdz pat B statnei, bet panorāmas logs to pagarina pāri visam jumtam, līdz pat aizmugurei.

Gudri bagāžas iekraušanas risinājumi

Jaunā Zafira var tikt izmantota arī kā neliels kravas transports. 5 sēdekļu konfigurācijā, Zafira kravas novietnes tilpums ir 710 litri, bet ar nolaistām otrās sēdekļu rindas atzveltnēm - 1860 l.

Foto: Opel

Ieskaitot iepriekš minēto FlexRail centrālo konsoli, tai ir vairāk nekā 30 bagāžas glabāšanas iespējas. Papildus FlexFix aizmugurējā pārvadāšanas sistēma piedāvā viegli lietojamu un praktisku risinājumu velobraukšanas entuziastiem. Integrētā sistēma ir izvelkama no aizmugures bampera kā atvilktne un spēj uzņemt līdz četriem velosipēdiem. Arī pilns FlexFix velosipēdu turētājs var tikt nolocīts, tādā veidā netraucējot atvērt bagāžas nodalījumu.

Inovatīva, droša, pielāgojama, dinamiska

Bez tā Zafira ir jauni adaptīvie (AFL) priekšējie LED lukturi. Jaunā AFL LED sistēma automātiski pielāgo lukturu apgaismojumu atbilstoši situācijai tā, lai sniegtu optimālo gaismu, neapžilbinot pretī braucošos. Tie iekļauj deviņas dažādas funkcijas un apgaismojuma modeļus, kā, piemēram, pilsētas gaismas, lauku gaismas, līkumu un pagriezienu gaismas, atpakaļgaitas manevru gaismas, apstāšanās režīma gaismas (eco) un tūrisma režīmu.

Papildus tam jaunās paaudzes Opel Eye priekšējā kamera papildina AFL LED sistēmas un citu palīgsistēmu funkcionalitāti. Cita starpā šeit var pieminēt tālo gaismu asistentu, ceļa zīmju asistentu, sekojošās distances indikatoru, joslas saglabāšanas brīdinājuma sistēma aktivizējas automātiski virs 60 km/h ātruma un joslas šķērsošanas gadījumā brīdina vadītāju ar paziņojumu instrumentu panelī un skaņas brīdinājumu.

Divas nākamās papildaprīkojuma iespējas jaunajā Zafira, kas palielina komfortu un samazina stresu, ir adaptīvā kruīza kontrole un FlexRide. Adaptīvā kruīza kontrole palīdz vadītājam saglabāt uzstādīto ātrumu un drošu distanci līdz priekšā braucošajam automobilim, savukārt adaptīvā mehatroniskā FlexRide šasija nepārtraukti pielāgo transportlīdzekļa uzvedību atbilstoši braukšanas situācijai, stilam un vadītāja individuālajām vēlmēm. Potenciālajiem Zafira pircējiem tiks piedāvāta arī plaša dzinēju izvēle. Opel saglabās savu pašreizējo stratēģiju, nodrošinot, ka jaunais Zafira ir vienīgais transportlīdzeklis savā segmentā ar pilnu dzinēju piedāvājumu, ko veido benzīna, dīzeļa, LPG un CNG dzinēji.

Foto: Opel
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu