Pētersone darbu VID atstās jūnija beigās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone amatu atstās jūnija beigās, pavēstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis.

«Pētersone savā iesniegumā lūdz pārtraukt valsts civildienesta attiecības no 2016.gada 27.jūnija,» sacīja Jarockis.

Viņš arī norādīja, ka par konkursu uz VID vadītāja amatu ministrija informēs nedaudz vēlāk.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai pirmdien, 30.maijā, iesniedza atlūgumu.

Pētersone VID ģenerāldirektores amatu ieņem no 2013.gada 23.oktobra. Līdz tam bija dienesta ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore. Papildus tiešajiem amata pienākumiem no 2013.gada 10.jūlija Pētersone bija arī VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu