Stirnu buks: Pēc svētkiem neguļam, ballējam Ventas ielejā!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Jermuts

Uzreiz pēc Jāņiem, sestdien, 25. jūnijā, skaistajā Ventas ielejā (sacensību starta-finiša zonā Pilsētas dārzā Kuldīgā, tieši iepretim Ventas rumbai) notiks ainaviskā taku skriešanas seriāla Stirnu buks 3. posms, kas būs sezonas līdzenākais un saudzīgākais etaps. Visiem finišu sasniegušajiem dalībniekiem piemiņas medaļa un ekskluzīva iespēja nopeldēties Ventas rumbā, būs arī lustes!

Pēc izaicinošā posma Siguldā, kas bija nopietns pārbaudījums pat vispieredzējušākajiem skrējējiem, «Stirnu buka» takas ved uz Kurzemes pašu sirdi - nedaudz izbaudot senās Hanzas pilsētas šarmu, lielākoties trase vedīs Kuldīgas novadam piegulošajā Rumbas pagastā, kas ir senās kuršu zemes Bandavas ziemeļaustrumu stūris un kur reiz valdījis varenais Lamekins, bet gadsimtus vēlāk aktīvi rosījies Kurzemes hercogs Jēkabs Ketlers.

Taku skriešanas seriāla sezonas trešais posms dalībniekus vilinās īpaši aizsargājamās dabas teritorijās Kuldīgas pusē – Ventas ielejas dabas liegumā un Riežupes dabas parkā. Stirnu buka pērnā gada čempions, kuldīdznieks Kristaps Bērziņš savu mājas trasi raksturo kā pilnīgi atšķirīgu no citiem taku skriešanas etapiem. «Šis būs līdzens un viegls posms,» sacīja Bērziņš, «Ventas ielejā nav tādi kalni un pauguri kā Riekstukalnā vai Gaujas Nacionālajā kalnā. Sportisti varēs baudīt skaistu dabu Riežupes un Veldzes upītes apvidū,» teica Bērziņš.

Pieredzējušais skrējējs, izpētījis karti, iesaka noteikti izmēģināt 5 km garo «Vāveres» distanci bez laika kontroles tiem, kuri neskrien ikdienā. «Būs interesanti skriet pār Kuldīgas tiltu, paraudzīties uz Ventas rumbu, Alekšupīti. Trase metīs līkumiņu pa vecpilsētu, pilsētas laukumu un gājēju ielu, arī gar abiem Ventas krastiem,» Bērziņš aicināja tos, kuri šaubās - skriet vai neskriet, noteikti piedalīties šajā posmā. «Savukārt Zaķa (~13 km), Stirnu buka (~21 km) un Lūša (~29 km) trase vedīs līdz pat krāšņajām Riežupes smilšu alām,» uzsvēra Bērziņš. Alās gan, saprotams, iekšā neskriesim! Tās esat laipni lūgti apmeklēt pēc sacensībām!

Visu distanču dalībnieki skries garām Eiropas platākajam ūdenskritumam jeb Ventas rumbai, trasi lielākoties veicot pa plakanu reljefu, ko pavadīs daudzveidīgi mežains, stāvkrastiem, dižkokiem, smilšakmeņiem, neparastām alām un retiem augiem bagāts fons. Distances gaitā dalībniekiem būs brīnišķīga iespēja šķērsot veldzējošu straujteci.

Kalnu karaļa sprinta etaps šoreiz būs mērens un dinamisks. Bērniem «Susura» distancē (0,6 – 1 km) būs iespēja iejusties sporta sacensību vidē bez laika kontroles. Lai iedrošinātu mazos ķiparus sportot un lieki nesatrauktu, «susuriem» rezultāti netiks mērīti, taču apbalvosim piecus ātrākos finišu sasniegušos puikas un meitenes. Visi «Susura» distances finišu sasniegušie censoņi tāpat kā pieaugušie tiks sveikti ar jauku piemiņas medaļu.

Uzmanību! Sakarā ar pirms sacensībām gaidāmajām Jāņu brīvdienām, kas ir arī banku brīvdienas, aicinām dalībniekus pieteikties sacensībām savlaicīgi! Dalības maksu ieteicams veikt līdz 20. jūnijam – trīs darba dienas pirms sacensībām, lai pārskaitījumi sasniegtu mērķi pirms mačiem un dalībnieks saņemtu zaļo gaismu reģistrācijai startam!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu