Atbalsta pusmiljona eiro piešķiršanu Lucavsalas teritorijas tālākai labiekārtošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien akceptēja 506 666 eiro piešķiršanu Lucavsalas teritorijas tālākai labiekārtošanai.

Par šo naudu plānots labiekārtot Lucavsalas dienvidu daļu. Plānoto darbu sarakstā iekļauta Lucavsalas dienvidu daļas teritorijas attīrīšana jeb rekultivācija, kas izmaksās 147 471 eiro, savukārt par 204 878 eiro paredzēts veikt asfaltbetona seguma gājēju celiņu atjaunošanas darbus, bet drošības nolūkos paredzēts uzstādīt videonovērošanas sistēmu, kas izmaksās 99 952 eiro. Pārējie līdzekļi tiks izlietoti infrastruktūras projektu plānošanas un izstrādes finansēšanai, atpūtas vietu un policijas posteņa izveidei un uzturēšanai.

Finansējums teritorijas labiekārtošanai tiks piešķirts no Rīgas domes Infrastruktūras fonda.

Lucavsalas infrastruktūras attīstība un teritorijas labiekārtošana ir iekļauta līdz 2025.gadam īstenojamajā Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģijā, kas paredz, ka līdz minētajam gadam Lusavsalā apmērām 30 hektāru platībā tiks izveidota droša un kvalitatīva atpūtas vieta pilsētniekiem un viesiem.

Līdz 2018.gadam Lucavsalas teritorija ir nodota Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas pārraudzībā, kura ir tiesīga vairāk nekā 23 hektārus lielā teritorijā veikt infrastruktūras attīstības darbus.

Jau tika ziņots, ka Rīgas dome plāno paplašināt Lucavsalas aktīvās atpūtas zonu no pašreizējiem 14 līdz 30 hektāriem.

Rīgas dome plāno jaunu gājēju celiņu, paplašinātas pludmales zonas un jaunas gājēju promenādes izveidi. Teritorijā paredzēts ierīkot atpūtas soliņus un velostatīvus. Paredzēts, ka drošības nolūkos tiks uzstādīta arī videonovērošanas iekārta, kā arī ierīkotas glābšanas stacijas jeb Pašvaldības policijas posteņi.

Pašlaik Lucavsalas centrālajā daļā norisinās teritorijas rekultivācija, kuras laikā tiek izvesti sadzīves atkritumi un no padomju laikiem saglabājušies dzelzsbetona paneļi, zemes virskārta un izzāģētie koku zari. Tāpat tiek sakopta Mazās Daugavas krasta nogāze.

Lucavsalas ziemeļu daļā arī turpinās labiekārtošana, kuras laikā tiks uzstādīta pontonu laipa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu