Vērienīgais brīvdabas notikums «Danču nakts Limbažos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 4.jūnijā, Limbažos pirmo reizi notiks līdz šim vērienīgākais pilsētas brīvdabas deju notikums - «Danču nakts Limbažos». Pasākumu veido divi koncerti - Limbažu estrādē pulksten 16.00 bērnu deju kolektīvu koncerts «Rakstu raksti» un vakarā - pulksten 21.00 Lielezera krastā pie pludmales - deju lieluzvedums «Jel dod man bučiņ`!». Notikums pulcēs vairāk nekā 1500 dejotāju no Limbažiem, Limbažu novada un citām Latvijas pilsētām. Pirmo reizi vakara deju lieluzveduma apmeklētājiem un dalībniekiem būs iespēja tiešsaistē - vietnē sekodejai.lv - skatīties programmu un iegūt papildu informāciju par repertuāru. Koncertus un nakts balli pilsētnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt bez maksas.

Ar šo pasākumu Limbažu novadā tiek aizsākta jauna tradīcija - pulcēt brīvdabas lielkoncertos amatiermākslas kolektīvus no visas Latvijas. Šobrīd tiek plānots, ka tas notiks reizi divos gados un nākamais pasākums varētu notikt 2018.gadā par godu Latvijas simtgadei.

Divi koncerti pulcēs vairāk nekā 1500 dejotāju

Bērnu deju kolektīvu koncerts «Rakstu raksti» notiks horeogrāfes, Limbažu, Alojas un Salacgrīvas novada bērnu deju kolektīvu virsvadītājas Daces Adviljones virsvadībā. Tajā tiks izdejotas spēka zīmes un rakstu rakstos vīts dzīves ceļš cauri gadiem un laikam. Šajā koncertā piedalās Limbažu un Limbažu novada dejotāji vecumā no pirmsskolas līdz vidusskolas pēdējai klasei.

Deju lieluzveduma «Jel dod man bučiņ`!» mākslinieciskā vadītāja ir Dziesmu un deju svētku virsvadītāja, Limbažu deju apriņķa virsvadītāja, horeogrāfe Taiga Ludborža. Deju stāstu veidos jaunas un skatītāju jau iecienītas dejas, ko izdejos jauniešu, vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi. Dalībnieku vidū Limbažu pilsētas un novada kolektīvi, kā arī viesu kolektīvi no citām Latvijas pilsētām. Pasākumu vadīs aktieris un pasākuma režisors Juris Hiršs kopā ar aktrisi Zani Vaļicku.

Tiks izmantoti jauni un mūsdienīgi risinājumi

Pirmo reizi vakara deju lieluzvedumā tiks izmantota vairāklīmeņu deju grīda astoņos laukumos ar kopējo platību vairāk nekā 1000 m2. Koncertu filmēs un scenogrāfijā tiks izmantoti LED ekrāni. Pirmo reizi šā koncerta programmas norisei un mēģinājumiem tiešsaistē varēs sekot līdzi īpašā mājas lapā - sekodejai.lv. Ar tās palīdzību dalībnieki un apmeklētāji varēs ātri un ērti uzzināt mēģinājuma un koncerta tiešsaistes laika norisi, dejas izpildītājus un iegūt papildu informāciju par deju - horeogrāfu, virsvadītāju un izpildītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu