«Vairāk labas mūzikas» jeb Kuldīgas «Live Fest» ceturto vasaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau ceturto gadu Kuldīgā norisināsies vasaras rokmūzikas festivāls pieaugušajiem - Kuldīgas «Live Fest». Festivālā rīkotāji šodien izziņo pilnu pasākuma programmu. Festivāls sāksies 6. augustā plkst. 15 Sv. Annas baznīcā ar muzikālu dievkalpojumu, kurā muzicēs Raimonds Tiguls, Kārlis Kazāks, Jānis Holšteins un Māra Upmane-Holšteine.

Mācītājs redz šo kā meditatīvu pasākumu, kur klātesošajiem būs iespēja paskatīties uz dzīvi no cita skatu punkta, sakārtot domas vai vienkārši pievērst uzmanību savām vērtībām.

Koncerti uz festivāla galvenās skatuves (Kuldīgas Pilsētas estrādē) sāksies plkst. 18:30.

Ieejas biļetes cena jūnijā 20eur. No 1.jūlija - 22,50 eur. Festivāla dienā - 25 eur.

Programma:

Citizens.lv/Latvija

Grupu izvedoja 2010. gada aprīlī četri draugi, tolaik skolas biedri. Pašlaik tajā spēlē Jānis, Krišjānis, Reinis, Mārtiņš un Pauls. Mūziķi grupas pastāvēšanas laikā ir izmēģinājuši un smēlušies iedvesmu no dažādiem populārās mūzikas žanriem un izpildītājiem līdz visbeidzot atraduši savu skaņu žanrā, ko paši raksturo kā sintezatoru roku jeb sintroku. Kā lielākais grupas sasniegums jāmin 2015. gada oktobrī iznākušais debijas albums «Concrete Dreams» un izdotais singls «Happy Family», kas veiksmīgi ir startējis ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņu igauņu radio stacijās.

Miks Dukurs/Latvija

Miks Dukurs ir daudzpusīgs mūziķis no Rīgas, kura skatuves pieredze mērāma vairāk nekā desmit gadu garumā. Viņš ir līderis grupā, kuras sastāvu veido bundzinieks Reinis Reķis un basģitārists Edijs Dukurs. Vokālos uzdevumus uz skatuves Miks papildina ar ģitārspēli un elektroniskiem elementiem. Miks ir grupas dziesmu un tekstu autors, kā arī veic producēšanas darbu. Grupa ir populāra visā Latvijā, klausītājiem regulāri piedāvājot jaunas dziesmas, un priecējot ar enerģiskiem, emocionāliem un pacilājošiem dzīvajiem koncertiem. Mūziķu kolektīvu raksturo neatlaidība un dzīvesprieks, atklājot arvien jaunus horizontus un neapstājoties pie žanru nospraustajām robežām.

Ida Bang &The Blue Tears (Zviedrija)

Ida Bang & The Blue Tears ir jauna blūza grupa no Stokholmas. No mūzikas speciālistu puses dēvēti arī par «blūza nākotni». 2015. gadā viņi vinnēja Zviedrijas Blūza Izaicinājumā (Swedish Blues Challenge) un pārstāvēja Zviedriju 2016. gada Eiropas Blūza Izaicinājumā (European Blues Challenge 2016 ) Itālijā. Grupa tika izveidota 2013.gadā un pēdējo gadu laikā viņi jau ir paspējuši sasniegt daudz: viņi ir spēlējuši lielākajos blūza festivālos Zviedrijā, izlaiduši un debitējuši ar 5 oriģināldziesmu minialbumu. Grupa ir arī saņēmusi lieliskas atsauksmes par savām uzstāšanās reizēm. Ida Bang & The Blue Tears ir nesen pabeigusi darbu pie sava pirmā pilna garuma albuma «Possibilities», kas sastāv no 11 dziesmām. Kompozīcijas veidotas dažādās blūza mūzikas skaņās un viņi gatavi to prezentēt plašākai publikai.

Ida Bang ir 24 gadus veca dziedātāja, kurai piemīt fantastiska balss. Lielākoties ietekmējusies no tādiem māksliniekiem kā Bonnie Raitt un Susan Tedeschi. Viņa ir viena no bekvokālistēm pazīstamajai dāņu blūza grupai Thorbjørn Risager & The Black Tornado (kopā ar Lisa Lystam viņām ir projekts The Tornadettes). Viņas nesen izdeva savu jaunāko albumu «Songs from the road», kas ir gan dzīvās uzstāšanās CD un DVD ieraksta formātā. Ida paveikusi ļoti daudz kā sieviešu pārstāve blūza žanrā Zviedrijā, izveidojot projektu Ladies Got The Blues, kas ir sieviešu tribute grupa, kuru dziesmas ir veltītas visām sievietēm, kas ir veltījušas sevi blūza mūzikai.

Idas pavadošā grupa - The Blue Tears – sastāv no četriem jauniem, talantīgiem mūziķiem, kurus vieno mīlestība pret blūzu: John Bernström un Leo Henriksson - ģitāras, Patrik Engström - bass, un Leo Sund - bungas. Apvienojot spēkus, viņi ir spējīgi šo seno žanru pacelt jaunā līmenī, veidojot spēcīgus un neaizmirstamus iespaidus savai publikai.

Virginia Maestro/Spānija

Virdžīnija Maestro ir spāņu dziedātāja un dziesmu autore. Viņa kļuva plaši pazīstama, kad 2008. gadā uzvarēja muzikālajā TV raidījumā Operación Triunfo (spāņu versija X Factor raidījumam). Tam sekoja viņas debijas studijas albuma Labuat izdošana 2009.gadā. Tas bija pirmais albums, kas sasniedza Spānijas pārdošanas topos 2.vietu vien pāris dienu laikā.

2011. gadā, Virdžīnija izdeva savu otro albumu ar nosaukumu Dulce Hogar un mainīja savu skatuves vārdu uz Virginia Labuat. BMG 2013. gadā izdoto albumu Night un Day dziedātaja ir sarakstījusi angļu valodā un atšķirīgā mūzikas stilā, kur ir jūtama gan folka, gan soula un džeza noskaņas no amerikāņu popa gabaliem 40to, 50to un 60to gadu ietekmes. Pirmais singls Dream Man un tās video sasniedza Nr.1 pozīciju iTunes, bet albums iekļuva vislabāk pārdoto albumu topā Spānijā.

2015. gadā Virdžīnija nomainīja savu skatuves vārdu atpakaļ uz Virginia Maestro, kas ir viņas īstais vārds, un oktobrī izdeva savu jaunāko albumu BlueBird. BlueBird tūres pirmā pietura bija Nešvilā (Tenesijā, ASV), kur viņa uzstājās Americana Music Festival.

Virdžīnija Maestro ir uzstājusies Francijā, Lielbritānijā un Kolumbijā. Bijusi kā iesildošā mūziķe tādiem māksliniekiem kā Beyonce, Jamie CULLUM vai Seal Spānijas koncertu tūrēs.

AcDC project/Lietuva

AC/DC Project ir tribute grupa vienai no labākajām rokgrupām pasaules vēsturē – leģendārajiem AC/DC. Viņi turpina spēlēt AC/DC varenos skaņdarbus jau 17 gadus, bet tagad tas notiek ne tikai Lietuvas robežās. Viņi jau ir paspējuši pabūt arī citur Eiropā kā Polijā, Skandināvu valstīts, kā arī pārējās Latvijā un Igaunijā! Grupa sastāv no spējīgiem Lietuvas mūziķiem, kuriem piemīt laba atpazīstamība pateicoties savai muzikālajai virtuozitātei. Jau no pirmā mirkļa uz skatuves, AC/DC Project dod klausītājiem to, kas viņiem ir nepieciešams! Roka skaņas, ģitāru solo, leģendārās grupas dziesmu melodijas! Jau darbojoties vairāk kā 17 gadus, tribute grupas dalībnieki apgalvo, ka paši ir ietekmējušies no grupas, veidojot savas kompozīcijas AC/DC stilā.

AC/DC tribute grupa AC/DC Project galvenais uzdevums ir izplatīt leģendārās grupas mūziku, piesaistot gan jaunus, gan arī uzticīgos mūzikas fanus, spēlējot uz dažādām skatuvēm ne tikai Lietuvā, bet gan arī citur Eiropā.

Budda Power Blues/Portugāle

Budda Power Blues radās 2004.gadā kā eksperimentāla grupa, kur trīs mūziķi apvienojās piedzīvojumā – spēlējot improvizētu mūziku bez jebkādiem komerciāliem nolūkiem. Taču drīzumā grupa guva negaidītus panākumus. Viņi ierakstīja savu pirmo ierakstu 2005. gadā nosaucot to par «Wanted». Tajā ir iekļautas trīs Buddas paša veidoti muzikāli darbi un pāris kaverversijas. Šis ieraksts tika izpārdots ātri un jau 2008. gadā viņi izdeva savu nākamo ierakstu «Busted», kur iekļautas 3 oriģināldziesmas un 10 neparastas klasisko darbu interpretācijas. Grupa joprojām iegūst lielu popularitāti klausītāju vidū pateicoties šīm neparastajām dziesmu versijām, kā arī par lielisko prasmi muzikāli improvizēt un spēlēt, neatstājot klausītājus vienaldzīgus nevienā brīdī.

2013.gadā grupa izdod savu ceturto albumu, kas bija pirmais ieraksts, kur visi iekļautie darbi ir pašu oriģināldziesmas un teksti. Kritiķi, kā arī grupas fani dēvēja «One in a Million» par viņu labāko ierakstu un šis palīdzeja grupai sasniegt jaunas virsotnes. Viņi spēlēja visos Portugāles blūza festivālos un pat kritiķi nodēvēja viņus par iespējams labāko portugāļu blūza grupu, kā arī Budda tika atzīts par labāko blūzmeni visā Portugālē.

Neskaitot savu uzstāšanos, Budda Power Blues tika izvēlēti kā Šērlijas Kingas (BB Kinga meita) grupa Eiropas turnejā. Budda Power Blues spēlēja kopā ar «Blūza meitu» Gaia Blues Festivalā 2013.gadā un Lisabonas Blūza Festā 2013.

2015. gadā Budda Power Blues izdeva savu piekto albumu un nosvinēja desmito grupas gada dienu ar nepārspējamu šovu Theatro Circo Braga, kas pat tika pilnībā izpārdots. Viņi atgriezās Luxembourg Blues Express gan kā galvenie mākslinieki, gan kā Šērlijas Kingas (Shirley King) grupa. Viņi spēlēja Santa Maria Blues festival ar Maria João, kā arī uzstājās ikoniskajā Meo Out Jazz festival Lisabonā. Septembrī viņu publikas lielums jau ir sasniedzis 100 000 koncertā Noite Branca (Braga).

2016. gadā grupa uzsāka darbu ar portugāļu dzeža dziedātāju Maria João. Ieraksts nonāks pārdošanā oktobrī. Budda Power Blues arī tika izvēlēti kā pirmie Portugāles pārstāvji Eiropas Blūza Izaicinājumā (European Blues Challenge) 2016.gada aprīlī Itālijā. 2016.gada maijā piedalījās 3 īpašos šovos veltītus BB Kinga piemiņai.

Letz Zep/UK

Šogad Live Fest izziņo Led Zeppelin tribute grupu - Letz Zep kā galveno mākslinieku. Led Zeppelin ietekme ir neizdzēšama un jūtama gandrīz visā mūsdienu «smagajā» mūzikā. Tās dzīvotspēju apliecina arī fakts, ka šobrīd pasaulē darbojas vairāki desmiti tā saucamo tribute grupu, kas izpilda tikai un vienīgi Led Zeppelin skaņdarbus. Kuldīgas viesi Letz Zep sevi pozicionē kā vadošo starp šiem kolektīviem un viņu pārliecību stiprina pašu Led Zeppelinakcepts – gan Džimijs Peidžs, gan Roberts Plānts Letz Zep uzstāšanos esot novērtējuši atzinīgi. Plānts pat izteicies, ka uz skatuves esot redzējis pats sevi.

___________________________________

Live Fest’16 īpašais vīns - Bostavan Gold (Moldova)

Bostavan Gold vīna līniju ražo populārākā un tradīcijām bagātākā Moldovas vīndarītava- Vinaria Bostavan. Bostavan Gold vīns Latvijā tiek tirgots tikai 2 gadus, un tas jau ieguvis lielu popularitāti pussaldo vīna baudītāju vidū. Latvijas tirgū pieejami četri šī vīna veidi - Bostavan Gold Cabernet,Chardonnay, Merlot Rose un Kagor. Vīnu izplatītājs Latvijā - Amber Distribution Latvia.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu