«Valmiera»/ORDO pirmo reizi triumfē LBL čempionātā!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkvalmiera.lv

Par «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienību pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē otrdien kļuva «Valmiera»/ORDO komanda, kas izšķirīgajā, septītajā finālspēlē ar rezultātu 78:66 (19:12, 17:23, 18:21, 24:9) savā laukumā apspēlēja iepriekšējās sezonas čempionvienību «VEF Rīga». Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Valmieras vienības spēlētājs Artūrs Bērziņš.

Uzvarētāju sastāvā 14 punktus guva Armands Šķēle, bet pa 13 katrs iemeta Mārtiņš Laksa un amerikānis Kvameins Mičels, kura rēķinā arī septiņas rezultatīvas piespēles.

«VEF Rīga» sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija amerikānis Džošua Bostiks, bet 12 iemeta Mārtiņš Meiers.

Laukuma saimnieki mača sākumā izvirzījās 12:6 vadībā. Rezultatīvi mājiniekiem nospēlēja Mārtiņš Laksa, kurš guva piecus punktus. Veiksmīgi spēlējot aizsardzībā, «Valmiera»/ORDO iekrāja septiņu punktu pārsvaru, ko izdevās saglabāt, noslēdzoties pirmajai ceturtdaļai.

Otrajā ceturtdaļā valmierieši ilgi nespēja gūt grozu no spēles, pie punktiem tiekot vien ar soda metieniem, tikmēr «VEF Rīga» veica 14:4 izrāvienu un pārņēma vadības grožus. Tomēr puslaika beigās «Valmiera»/ORDO atspēlējās un pārtraukumā devās ar viena punkta pārsvaru.

«Valmiera»/ORDO trešā ceturtdaļas sākumā uz brīdi pazaudēja vadību, taču turpinājumā izdevās veikt 12:2 izrāvienu un panākt sešu punktu pārsvaru. «VEF Rīga» sastāvā rezultatīvu sniegumu demonstrēja Džošua Bostiks, palīdzot čempionvienībai atspēlēties un vēlreiz pārņemt vadību. Rīdzinieki bija iekrājuši sešu punktu pārsvaru, taču mājinieki trešās ceturtdaļas beigās starpību samazināja līdz viena precīza metiena tiesai.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā rezultatīvi spēlēja Armands Šķēle, palīdzot valmieriešiem pārņemt iniciatīvu. Teicami spēlējot aizsardzībā, laukuma saimnieki ieguva 12 punktu pārsvaru, kad atlika spēlēt vairs tikai pusotru minūti. Atlikušajā laikā «VEF Rīga» komanda nespēja atspēlēties un tika gāzta no čempionu troņa.

«Tas nebija viegli. Man ir liels prieks par to, kas te notika. Prieks par līdzjutējiem, pilsētu. Gājām no spēles uz spēli. Visa komanda un visa pilsēta pelnījusi vērtīgākā spēlētāja titulu,» pēc mača sarunā ar LTV7 sacīja «Valmiera»/ORDO galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Zīmīgi, ka sēdvietu biļetes uz zelta maču tika izpārdotas 15 minūšu laikā.

«Atnācām un ticējām, ka mēs to varam izdarīt. Zinājām, ka būs ļoti, ļoti grūti. Tas pierādījās visas septiņās spēlēs,» LTV7 norādīja Valmieras vienības spēlētājs Aigars Šķēle.

«Valmiera»/ORDO pirmo reizi spēlēja finālā un izcīnīja savu lielāko panākumu kluba vēsturē. Savukārt «VEF Rīga» valsts čempionu titulu centās izcīnīt piekto reizi pēdējo sešu gadu laikā.

Pirms finālsērijas valmierieši nacionālajā čempionātā bija piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā, kurš amatā stājās janvārī.

«VEF Rīga» trešdien aizvadīja desmito spēli 17 dienu laikā.

«Tas nav tikai komandas zelts. Tas ir visu līdzjutēju un visas pilsētas zelts. Visu laiku ticēju... Uzskatu, ka bijām labāka komanda, nevis individuāli, bet gan tieši kā komanda,» LTV7 sacīja Artūrs Bērziņš. Viņam šis ir trešais čempiona tituls, jo LBL zeltu iepriekš izdevās izcīnīt arī 2009.gadā ar «Ventspils» komandu un pērn «VEF Rīga» sastāvā.

Cīņā par bronzas medaļām «Ventspils» trešdien savā laukumā ar rezultātu 72:66 (21:17, 17:20, 17:13, 17:18) pārspēja «Liepāja»/«Triobet», sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām gūstot panākumu ar 3-2. Ventspilnieki uzvarēja trīs spēles pēc kārtas, sērijā atspēlējoties no 0-2.

Pagājušā gada pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot «Ventspili».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu