Šonedēļ Madona svinēs 90.jubileju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sākot no trešdienas, 1.jūnija, Madona svinēs 90.jubileju, informēja Madonas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone.

1.jūnijā plkst.18 Saieta laukumā ar koncertu «Dziesmu tinu kamolā..» Madonas 90.jubileju ieskandinās 26 kori un divi pūtēju orķestri. Koncerts būs veltīts pirmajiem latviešu skolēnu koru svētkiem, kas pirms 150 gadiem norisinājās Madonas pusē.

Ceturtdien, 2.jūnijā, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs notiks lekcija un diskusija «Garīgās vērtības sabiedrībā», kurā piedalīsies Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs un citi garīgās un akadēmiskās jomas pārstāvji. Vakarā gaidāma Madonas Romas katoļu baznīcas gleznas «Vissvētākā Jaunava Marija - Kristīgo palīdzība» kronēšanas Svētā Mise.

Piektdien, 3.jūnijā, plkst.10 pie Madonas novada bibliotēkas notiks pasākums «Madona pasaulē, pasaule Madonā», kura laikā gaidāmas aktivitātes visām vecumu grupām. Plkst.18 notiks Sadraudzības koncerts, kurā piedalīsies tautas vokālais vīru ansamblis no Boržomi (Gruzija), Marjamā kultūras nama deju kolektīvs «Hopsani» (Igaunija), kā arī vidējās paaudzes tautas deju ansamblis «Vidzeme» (Madona). Pēc koncerta gaidāma zaļumballe ar Madonas pilsētas pūtēju orķestri (diriģents Aigars Cepītis).

Sestdiena, 4.jūnijs, kā ierasts, būs dažādiem notikumiem bagātākā. Plkst.12 Saieta laukumā notiks «Deju maratons», kurā piedalīsies tautas un mūsdienu deju kolektīvi. Pasākumu vadīs Valters Krauze. Visas dienas garumā notiks arī dažādas kultūras, sporta un atpūtas aktivitātes, piemēram, «Enduro» motociklu Baltijas čempionāta atklāšanas pasākums, Latvijas kausa desmitā kārta un Madonas novada atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā no stāvokļa guļus, Latvijas spēcīgākā pilsēta, simultānspēle dambretē. Notiks arī pasākumi ģimenēm - lielformāta gleznas radīšana, piepūšamās atrakcijas, braucieni ar laivām, zirgu izjādes, aktivitātes Priežu kalnā u.tml. Iegādāties ko noderīgu sev vai dāvanu draugam būs iespēja tradicionālajā Amatnieku un mājražotāju tirdziņā. Sestdienas noslēgumā viesi aicināti apmeklēt pasākumus «Dzīvie logi», kā arī lielo pilsētas svētku balli ar Normundu Jakušonoku, grupu «Bruģis» un DJ Robertu Lejasmeijeru.

Svētdienā, 5.jūnijā, notiks piedzīvojumu pārgājiens ģimenēm un draugiem, kā arī ratu jeb netradicionālo braucamo sacensības «Ripo raiti».

Madonas pilsētas svētki noslēgsies ar 90.jubilejai veltīto lielkoncertu «Raimondam Paulam 80. Madonai 90», kurā piedalīsies maestro Raimonds Pauls, Vidzemes augstienes kamerorķestris (diriģents Mārtiņš Bergs), muzikālais orķestris Kristapa Krievkalna vadībā, ģitārists Mārcis Auziņš. Koncertā uzstāsies Žoržs Siksna, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna, Dainis Skutelis, Ingus Pētersons, Roberta Kumsāre, jauktais koris «Lai top» (diriģente Anita Melnupa), dejotāji Roldands Radinovs, Santa Linda Liepiņa un citi. Koncerta vadītājs aktieris Artis Robežnieks.

Detalizēta Madonas pilsētas svētku programma pieejama pašvaldības mājaslapā «www.madona.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu