Bertāna pārstāvētā «Spurs» paraksta jaunu līgumu ar Geju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Sanantonio «Spurs» parakstījusi jaunu līgumu ar uzbrucēju Rūdiju Geju, vēsta vienība.

Lai arī darījuma detaļas netiek atklātas, Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka ar basketbolistu noslēgts viena gada līgums ar desmit miljonu dolāru (8,5 miljoni eiro) lielu algu.

Līdz ar šo darījumu 31 gadu vecais Gejs ieguvis nelielu algas palielinājumu. Pērn viņš ar «Spurs» vienojās par divu sezonu sadarbību, tomēr šovasar izvēlējās kļūt par brīvo aģentu. Ja basketbolists to nebūtu darījis un turpinātu sadarbību iepriekšējā kontrakta ietvaros, viņš par nākamo sezonu saņemtu 8,8 miljonus dolāru (7,5 miljoni eiro).

Gejs aizvadītajā sezonā 57 mačos vidēji guva 11,5 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. Tikmēr piecos izslēgšanas turnīra mačos viņa kontā caurmērā 12,2 punkti un 5,6 atlēkušās bumbas.

Gejs NBA pavadījis 12 sezonas. Pirmās septiņas sezonas viņš spēlēja Memfisas «Grizzlies», pēc tam divus gadus pārstāvēja Toronto «Raptors», bet kopš 2013.gada līdz pērnajai vasarai spēlēja Sakramento «Kings» rindās.

Tāpat «Spurs» noslēgusi līgumu ar šogad NBA draftā izraudzīto uzbrūkošo aizsargu Loniju Volkeru, abām pusēm noslēdzot debitanta kontraktu. Basketbolists tika draftēts ar 18. numuru, bet šogad Vasaras līgā viņš piecās spēlēs vidēji izcēlies ar 12,4 punktiem un 3,4 atlēkušajām bumbām.

Trešdien «Spurs» paziņoja arī par jauna līguma noslēgšanu ar Bertānu. Iepriekš tika ziņots, ka kontrakts noslēgts uz diviem gadiem par kopējo summu 14,5 miljoni dolāru (12,4 miljoni eiro).

«Spurs» aizvadītajā sezonā Rietumu konferencē ieņēma septīto pozīciju, bet izslēgšanas turnīrā pirmajā kārtā ar 1-4 zaudēja nākamajai čempionei Goldensteitas «Warriors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu