Jonass izcīna trešo vietu PČ posmā Spānijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja trešo vietu Spānijā notiekošā pasaules čempionāta devītā posma sacensībās MX2 klasē.

Jau vēstīts, ka sestdien «Red Bull KTM Factory Racing» komandu pārstāvošais Jonass kvalifikācijā izcīnīja otro vietu, taču pirmā brauciena laikā latvietis atkrita par dažām pozīcijām. Tiesa, distances beigu daļā viņš no piektās vietas spēja pacelties uz trešo pozīciju.

Tikmēr par brauciena uzvarētāju pārliecinoši kļuva Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, no kura latvietis atpalika par nedaudz vairāk kā 23 sekundēm. Savukārt otrais bija Francijas motokrosists Dilans Ferandiss, kurš sestdien bija labākais kvalifikācijā.

Otrs Latvijas pārstāvis šajā posmā Roberts Justs no «HSF Logistics» komandas svētdien pirmajā braucienā bija 14.vietā.

Savukārt otrajā braucienā Jonass atkal bija trešais šādu vietu izcīnot arī posma kopvērtējumā, kamēr pie vēl viena panākuma tika Herlingss, no kura latvietis atpalika nepilnas 20 sekundes. Tikmēr otrajā vietā šajā braucienā bija francūzis Benuā Paturels.

Tikmēr Justs otrajā braucienā bija 11.pozīcijā, bet posma kopvērtējumā viņam arī 11.vieta.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pārliecinošs līderis ar 447 punktiem ir Herlingss, kamēr jau par 122 punktiem atpaliek šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš svētdien bija septītais. Savukārt trešo vietu ieņem Jonass, kurš ticis pie 300 punktiem.

Tikmēr Justs sezonas laikā iekrājis 126 punktus un atrodams 13.pozīcijā.

Savukārt Eiropas čempionāta piektā posma sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) otrajā braucienā Kārlis Sabulis bija spiests izstāties. Sestdien pirmajā braucienā viņš bija 12.vietā, bet šī posma summā viņš ierindojās 16.pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc sezonas pieciem posmiem Sabulis ar 75 punktiem ieņem 11.pozīciju, bet pārliecinošs līderis ar 232 punktiem ir dānis Kērs Olsens.

Iepriekš šajā posmā prestižajā MXGP klasē bija iecerējis piedalīties arī Matīss Karro, taču traumas dēļ «24MX Honda» komandu pārstāvošais latvietis sestdien atsauca savu dalību.

Svētdien MXGP sacensībās uzvaru posmā guva pērnās sezonas MX2 klases čempions Tims Gajsers no Slovēnijas, kurš bija labākais abos braucienos. Tikmēr otrajā vietā palika Maksimiliāns Nagls no Vācijas, bet trešais bija francūzis Gotjē Polēns.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc deviņiem posmiem līderis ar 385 punktiem ir Gajsers. Viņš par 24 punktiem apsteidz pērnās sezonas čempionu Romānu Fevrēno Francijas, kurš svētdien bija sestais, bet itālis Antonio Kairoli ticis pie 338 punktiem, kas dod trešo pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu