Latvijas skrējēja Hilborna izpilda olimpisko spēļu normatīvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešu izcelsmes ASV skrējēja Ariana Hilborna, kura ieguvusi Latvijas pilsonību, svētdien Kanādā notikušajā Otavas maratonā izpildījusi šā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu.

Hilborna distanci veica divās stundās, 40 minūtēs un 32 sekundēs, kas viņai ļāva izcīnīt augsto sesto vietu.

Līdz ar to Hilborna ir pievienojusies vēl četriem Latvijas skrējējiem, kuri izpildījuši maratona normatīvu Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Iepriekš to bija paveikuši Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Anita Kažemāka un Valērijs Žolnerovičs.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju sieviešu konkurencē svētdien kļuva Etiopijas skrējēja Korena Jelela Jala, kura finišēja divās stundās, 27 minūtēs un sešās sekundēs.

Kungiem savukārt nepārspēts palika cits etiopiešu skrējējs Dino Sefirs, kurš bija labākais ar laiku divas stundas, astoņas minūtes un 14 sekundes.

Visi četri Hilbornas vecvecāki ir Latvijas pilsoņi, kuri Otrā pasaules kara laikā pameta valsti un emigrēja uz ASV. Hilborna ir sportistes laulātais uzvārds, bet viņas ģimenes īstenais uzvārds ir Zvērs. Sportiste dubulto pilsonību saņēma 2014.gadā, un viņas sportiskā pilsonība jau pārreģistrēta kā Latvijas.

Hilborna bija izpelnījusies vietu 2012.gada Londonas olimpisko spēļu maratona ASV atlases sacensībās, tomēr pie ceļazīmes uz Olimpiādi netika.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu