Hamiltonam izdodas tikt pie pirmās uzvaras šosezon

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA

Iepriekšējo divu Pirmās formulas (F-1) sezonu čempions brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas svētdien apturēja biežos «Red Bull» pilota austrālieša Daniela Rikjardo uzbrukumus un pasaules čempionāta sezonas sestajā posmā - Monako «Grand Prix» - izcīnīja savu pirmo uzvaru šosezon.

Tikmēr sestdien kvalifikācijā uzvarējušais Rikjardo bija spiests samierināties ar otro vietu. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena negaidīti stājās «Force India» braucējs Serhio Peress no Meksikas.

Dienas pirmajā pusē Montekarlo bija pamatīgi nokrišņi, kas ietekmēja arī šo sacensību sākumu. Lielā mitruma dēļ sacīkstes tika sāktas aiz drošības automašīnas, kas septītā apļa beigās devās malā. Tiesa, jau uzreiz pēc tam sienā ietriecās «Renault» pilots Džolians Palmers no Lielbritānijas, kā rezultātā bija nepieciešama virtuālā drošības automašīna.

Pēc pāris apļiem sacīkstes varēja atsākties un drīz pēc tam sadursmi ar apmali piedzīvoja arī pieredzējušais «Ferrari» pilots soms Kimi Reikenens. Lai gan Somijas sportists vēlējās sacīksti turpināt, viņš līdz boksiem netika. Pamazām laika apstākļi uzlabojās, bet līdera godu saglabāja sestdien kvalifikācijā uzvarējušais Rikjardo.

Boksu apmeklējumu laikā līdera godu pārņēma Hamiltons, turklāt otrajā pitstopā nopietnu kļūdu pieļāva «Red Bull» mehāniķi, kuri nebija gatavi apkalpot Rikjardo formulu. Līdz ar to austrālietis zaudēja daudz laika, bet 34.aplī avāriju piedzīvo otrs šīs vienības pilots Makss Verstapens no Nīderlandes, kurš uzvarēja iepriekšējā posmā Spānijā. Trasē līdz ar to atkal bija virtuālā drošības automašīna, bet pēc tam starp Hamiltonu un otrajā vietā esošo Rikjardo izvērtās iespaidīga cīņa. Lai gan austrālietis bija ātrāks, brits veiksmīgi aizstāvējās no viņa uzbrukumiem.

Sacīkstes 51.aplī savstarpēju sadursmi piedzīvoja abi «Sauber» piloti zviedrs Markuss Ēriksons un Felipe Nasrs no Brazīlijas, tāpēc atkal bija nepieciešama virtuālā drošības automašīna.

Sacensību noslēgumā Hamiltonam izdevās nedaudz palielināt savu pārsvaru pār Rikjardo, kas viņam ļāva izcīnīt pirmo uzvaru šosezon.

Tikmēr ceturto vietu svētdien guva vācietis Sebastjans Fetels no «Ferrari» komandas, bet piektais bija pieredzējušais spānis Fernando Alonso no «McLaren». Sestais savukārt bija vācietis Niko Hilkenbergs no «Force India», kurš pēdējā aplī apsteidza pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi Niko Rosbergu no Vācijas («Mercedes»). Astotais bija spānis Karloss Sainss no «Toro Rosso», bet pirmo desmitnieku savukārt noslēdza brits Džensons Batons («McLaren») un brazīlietis Felipe Masa («Williams»).

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis joprojām ir Rosbergs, kurš izcīnījis 106 punktus, kamēr Hamiltonam tagad ir 82 punkti. Trešais tagad ar 66 punktiem ir Rikjardo.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 188 punktiem ir «Mercedes» komanda, tai ar 121 punktu seko «Ferrari», bet «Red Bull» piloti savākuši 112 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu