Bērziņam un Timmam neizdodas iekļūt Vienotās līgas finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbolistu Kaspara Bērziņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas «Zeņit» komanda sestdien piedzīvoja zaudējumu un nespēja iekļūt VTB Vienotās līgas finālā.

«Zeņit» izbraukumā ar rezultātu 79:70 (21:22, 18:13, 14:28, 17:16) piekāpās citam Krievijas klubam Kazaņas «Unics», pusfināla sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām atzīstot pretinieku pārākumu ar 2-3.

Bērziņš laukumā pavadīja nepilnas 22 minūtes, kuru laikā guva 12 punktus, trāpot divus no četriem divpunktu metieniem, divus tālmetienus un divus no četriem soda metieniem. Vēl latvieša kontā arī četras izcīnītas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle un kļūda.

Timma nospēlēja mazliet vairāk par 27 minūtēm, atzīmējoties ar četriem gūtiem punktiem. Uzbrucējs trāpīja divus divpunktu metienus, taču nerealizēja divus tālmetienus. Latvijas basketbolists izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas piespēles un pieļāva trīs kļūdas.

Pēc pirmā puslaika «Zeņit» komanda bija ar četriem punktiem vadībā, taču «Unics» lūzumu mačā panāca trešajā ceturtdaļā, ko Kazaņas klubs uzvarēja ar 14 punktu pārsvaru.

«Zeņit» rindās rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Raiens Tūlsons, bet «Unics» labā 21 punktu iemeta Hoakims Koloms.

Jau ziņots, ka šī dueļa pirmajos divos mačos Kazaņā uzvaras ar 94:83 un 97:91 svinēja «Unics» basketbolisti, bet trešajā un ceturtajā spēlē «Zeņit» revanšējās savā laukumā ar 82:67 un 85:82.

Vienotās līgas otra pusfināla duelī šī gada ULEB Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA sērijā ar 3-0 uzvarēja Maskavas apgabala «Himki» un iekļuva finālā.

Kā zināms, Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijā «Zeņit» līdz trim panākumiem ar 3-0 pārspēja Saratovas «Avtodor», bet Timma šajās spēlēs izcēlās ar vidēji 27,3 punktiem mačā, tiekot nosaukts par izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla vērtīgāko basketbolistu.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni «VEF Rīga» ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11.vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacentās 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīja divu apļu turnīru. Izslēgšanas turnīrā iekļuva astoņas labākās vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu