Ķīnā konstatēta nāve no putnu gripas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas dienvidos sestdien no putnu gripas miris kāds autobusa vadītājs, kas ir pirmais reģistrētais nāves gadījums no šīs nāvējošās slimības pēdējā pusotra gada laikā, paziņoja medicīnas dienesti.

Vīrietis miris Šeņdžeņas pilsētā, kura atrodas līdzās Honkongai, kur jau izkauti tūkstošiem vistu, kad decembra vidū trim putniem tika uzrādītas pozitīvas gripas vīrusa H5N1 analīzes.

Vīrietim 21.decembrī izcēlies drudzis un četras dienas vēlāk viņš nogādāts slimnīcā, kur viņam diagnosticēts smags plaušu karsonis, paziņoja Šeņdžeņas veselības departaments.

Tur viņam konstatēts vīruss H5N1, paziņoja departaments, piebilstot, ka viņam pirms tam mēneša laikā nav bijuši nekādi kontakti ar putniem un viņš nav arī atstājis desmit miljonus iedzīvotāju lielo pilsētu.

H5N1 cilvēkiem ir nāvējošs 60% gadījumu. Tomēr tas no cilvēka cilvēkam nav viegli nododams un Pasaules Veselības organizācija (PVO) norāda, ka kopš vīrusa parādīšanās 2003.gadā nav novērota noturīga vīrusa pārceļošana no cilvēka uz cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu