TVNET gada albums: 1.vieta Bon Iver

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopš 14.decembra gandrīz katru dienu publicējām vienu no gada top10 vērtīgākajiem TVNET Mūzika ierakstiem. Šodien pienācis laiks atklāt, kurš no 2011.gadā izdotajiem mūzikas albumiem ir TVNET lielākais favorīts. Arī šis ieraksts, līdzīgi kā daudzi šajā top10, ir atrodams daudzos šā gada mūzikas ekspertu labāko albumu kopsavilkumos, turklāt decembra sākumā ieraksts saņēmis četras «Grammy» balvu nominācijas.

Šis ieraksts ir «Bon Iver».

Kad leģendām apvītā, mazā Viskonsīnas meža būdiņā ierakstītā debijas albuma «For Emma, Forever Ago» (2007) autors Džastins Vernons (Justin Vernon) šogad atgriezās ar jaunu studijas plati «Bon Iver», reti kurš prognozēja, ka Vernonam izdosies atkārtot debijas albuma panākumus. Vernonam tas izdevies ar uzviju!

Bon Iver, Bon Iver by boniver

Bagātāki, krāšņāki aranžējumi, pūtēju grupa (saksofonists Kolins Stetsons (Colin Stetson), kas pirms pāris gadiem viesojās klubā «Depo»), ritma grupa, dažādi savdabīgi ģitāras tembri, pedal steel kantri ģitāra un citas ieraksta gaitā noslīpētas nianses mijiedarbībā ar Vernona ēterisko R&B falsetu, kas ieklāts vairākos celiņos, veido fantastisku muzikālu ainavu.

Rodas sajūta, ka Vernons beidzot tiešām pametis savu vientuļnieka ziemas būdiņu (skat. albuma apskatu) un gan tiešā, gan pārnestā nozīmē iznācis ārā no meža kādā zaļā, ziedošā pļavā.

Jaunais ieraksts, ko muzikāli varētu raksturot kā soula, kantri un softroka sajaukumu, šoreiz tapis Vernona un viņa brāļa nopirktajā un par studiju pārveidotājā («April Base Studios») veterinārajā klīnikā un tai pieguļošajā kādreizējā baseina telpā.

Laimīgu un muzikāli piesātinātu 2012.gadu!

Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu