«OSCar» ekipāža «Africa Eco Race» rallijreidu ievada ar 25.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OSC.lv

Krievu pilota Antona Grigorova un pieredzējušā latviešu stūrmaņa Māra Saukāna vadītā un Latvijā būvētā «OSCar O3» sacīkšu automašīna otrdien ieņēma 25.vietu Āfrikā notiekošā «Africa Eco Race» rallijreida pirmajā posmā kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē.

Ekipāža 86 kilometrus garo posmu veica divās stundās, 14 minūtēs un 19 sekundēs, no uzvaru izcīnījušā beļģa Žaka Loumansa («Toyota») atpaliekot par 37 minūtēm un četrās sekundēm.

Savā T1 klasifikācijas grupā Krievijas un Latvijas duets pirmajā posmā ieņēma 13.vietu, bet savā 1.1 klasē tika uzrādīts septītais labākais laiks. Attiecīgajā grupā startēja 19 ekipāžas, bet attiecīgajā klasē - deviņas.

Kopumā kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē pašlaik sacenšas 37 ekipāžas.

«Africa Eco Race», kas tiek saukts arī par «īsto Dakaras ralliju», 12 posmu garumā ilgs līdz 11.janvārim ar finišu Dakarā, Senegālā. Šīs sacensības tika izveidota pēc tam, kad «Dakaras» rallijreidu pārcēla uz Dienvidameriku.

«OSCar» atbalsta ekipāžas trasē atrodas arī Haralds Ulmis/Ingus Ulmis/Kristaps Ulmis, kā arī Jānis Bazevičs/Guntars Kramēns/Valdis Melderis.

Iepriekšējā «Africa Eco Race» rallijreidā ar elektropiedziņas automašīnu «OSCar eO» startēja Māris Saukāns un Uldis Dzenis, kuri izcīnīja 12.vietu kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē. Šī rallija finišu elektropiedziņas automašīna sasniedza pirmoreiz. Savukārt 2012.gadā Latvijā ražotā «OSCar eO» automašīna kļuva par pirmo elektromobili, kas finišējis «Dakaras» rallijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu