Stūra mājas ekspozīcija pirmajā un pagrabstāvā apmeklētājiem varētu tikt atvērta februārī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Stūra mājas ekspozīcija pirmajā un pagrabstāvā apmeklētājiem varētu tikt atvērta februāra sākumā, pastāstīja Latvijas Okupācijas muzeja pārstāve Līga Strazda.

«Ar jauno gadu sāksim «darbināt» projektu. Plānots, ka darbu sāks projekta vadītāja Aija Abene. Savāksim gidu komandu, gan no vecajiem gidiem, gan pieaicināsim jaunus, ja tāda nepieciešamība būs radusies. Slēgsim ar viņiem līgumus par darbu projektā. Tam sekos apmācība un izmēģinājuma ekskursijas,» par darbu pirmajā gada mēnesī pastāstīja Strazda.

Kā norādīja Strazda, par Stūra māju apmeklētājiem, visdrīzāk, turpinās stāstīt komanda, kura ekspozīcijā strādāja jau šogad. «Ja būs kāds jauns gids, tad viņu apmācīt noteikti izdosies ātri,» paskaidroja Strazda.

Izstādes darba grupa pilnveido ekspozīciju tās atvēršanai no jauna. «Meklējam jaunus stāstus, ko pastāstīt apmeklētājiem. Domājam arī par to, kādā veidā to vislabāk izdarīt, vācot vizuālo materiālu un rakstot tekstus. Apsveram, piemēram, vai stāsta tekstu rakstīt uz sienas vai nodot to gidu ziņā,» stāstīja Strazda.

Paralēli gidu apmācībām un izstādes iekārtošanai tiks risināta arī biļešu tirdzniecība.

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» pārstāve Daiga Laukšteina pastāstīja, ka Stūra mājā ir pabeigta apkures sistēmas - eļļas radiatoru - ierīkošana. Stūra mājas pirmais un pagrabstāvs ar siltumu tādējādi būs nodrošināts. Izveidota arī papildu tualete apmeklētājiem.

Kultūras ministrijā paskaidroja, ka finansējums Stūra mājai paredzēts ne tikai nākamajā gadā, bet arī vidēja termiņa valsts budžeta ietvarā nākamajiem trim gadiem. Nākamgad Stūra mājas ekspozīcijas darbībai paredzēti 78 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu