AvtoVAZ izlaiž jaunu žiguli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas autobūves uzņēmums AvtoVAZ sācis izlaist jaunu modeli - kompaktklases sedanu Granta.

Tas ir uz līdzšinējā modeļa Kalina tehnoloģiskās platformas būvēts kompakts auto ar mazliet modernāku ārējo dizainu un lielākiem gabarītiem. Galvenās Granta atšķirības no Kalina ir platāka šķērsbāze, augstāka motora pārsega un bagāžnieka līnija, garākas pārkares priekšā un aizmugurē, kā arī lielāki lukturi, LADA emblēma, un asākas, noteiktākas virsbūves līnijas.

Attiecībā uz salonu AvtoVAZ norāda, ka tas ir ārkārtīgi lakonisks, taču tai pašā laikā gana komfortabls, ar rūpīgi pārdomātu ergonomiju un atlasītiem materiāliem. Tāpat salonā esot neskaitāmi daudz nišu un kabatiņu dažādu sīklietu uzglabāšanai.

Foto: Publicitātes foto

Liela vērība pievērsta automobiļa drošības līmenim, un ražotājs apgalvo, ka auto atbilst visstingrākajām prasībām. Jau konstruēšanas laikā esot izmantotas matemātiskās modelēšanas metodes, kas ļāvušas veikt virtuālus sadursmju testus, bet to rezultāti vēlāk apstiprināti reālos izmēģinājumos.

Auto nepretendē būt aprīkots ar modernākajām elektroniskajām drošības sistēmām, taču plašāk lietotos atribūtus tajā varēs sastapt. Piemēram, starp aprīkojuma iespējām minēti gaisa drošības spilveni priekšā, arī tā dēvētie drošības aizkari, vadītāja un priekšējā pasažiera drošības jostu spriegotāji, ABS ar bremžu spēka sadales sistēmu, dienas gaitas lukturi, kā arī virsbūve ar tajā iestrādātām deformācijas zonām un durvis ar drošības stieņiem.

Foto: Publicitātes foto

Ja salīdzina ar Kalina, Lada Granta, kas izstrādāta AvtoVAZ sadarbojoties ar Renault, esot uzlabota balstiekārta, labākas gaitas īpašības, aerodinamika un virsbūves stingrība. Auto vajadzībām izstrādāts jauns 1,6 litru astoņu vārstu motors, kura vilkme caur piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu tiek novadīta priekšējiem riteņiem. Kādi ir dzinēja raksturlielumi, pagaidām netiek precizēts. Ar laiku tiks piedāvāts arī 1,4 litru dzinējs.

Granta būs salīdzinoši lēts auto. Kā vēsta Autoblog.com, vienkāršākajā versijā ar manuāli nolaižamiem logiem un tērauda diskiem auto maksās ap 7500 ASV dolāriem. Auto ar stūres pastiprinātāju, elektriski paceļamiem logiem, ABS un audio sistēmu jau maksāšot par tūkstoti vairāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu