Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Atpūtniekiem svētdienu Ķīpsalas pludmalē sabojā kādas sievietes nepiedienīgās darbības (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

«Viņa sēdēja zālājā, roka līdz elkonim iebāzta biksēs, un darīja TO,» svētdien ap 17.00 Ķīpsalas pludmalē piedzīvoto ar nepatiku atceras Alise, kura Rīgas atpūtas vietā bija kopā ar septiņus gadus veco meitu un dzīvesbiedru. Iespējams, narkotiku reibumā esoša publiski masturbējoša sieviete nebija vienīgais nepatīkamas emocijas raisošais incidents publiskajā peldvietā.

Kad Alise kopā ar septiņus gadus veco meitu pa karstajām smiltīm devās tualetes virzienā, māmiņas skatu piesaistīja kas neparasts.

Pienākusi tuvāk, viņa uz dažām sekundēm burtiski pamira: publiskā, labi pārredzamā vietā pie tualetes zālājā sēdēja jauna sieviete treniņbiksēs. Roku sieviete bija iebāzusi biksēs un atklāti masturbēja. Alise parāva meitu tālāk no savādā brīvdabas pornosenasa. Pēc Alises domām, sieviete bija narkotiku reibumā. «Viņai bija aizmiglots skatiens, varēja manīt, ka neatrodas šajā realitātē.

Pēc parastas dzērājas viņa neizskatījās – mugurā bija melna, sportiska jaka ar kapuci, uzacis un acis bija krāsotas.

Pēc divām stundām redzējām viņu ejam lielveikala «Olimpia» virzienā. Skatiens bija tāds pats – neko neredzošs, bet viņa nestreipuļoja,» stāsta Alise.

Saulainajā svētdienas pēcpusdienā Daugavas pludmale bija cilvēku pilna, tur atpūtās daudzas māmiņas ar maziem bērniem. Alises dzīvesbiedrs Dzintars ir sašutis: «Pārģērbšanās kabīnes iekšpusē bija izlauzts dēlis uz otru kabīni, zemē mētājās izlietots prezervatīvs un alkohola pudeles.

Kad to ieraudzīju, neļāvu meitai skraidīt pa smiltīm, jo nodomāju, ka zemē var būt stikla lauskas vai narkomānu atstātas šļirces.

Es saprotu, ka pludmalē, kas atrodas dažu minūšu gājienā no pilsētas centra, ieklīst dažāda publika, arī dzērāji, narkomāni, bomži, tomēr iespaids palika slikts. Tuvākajā laikā šo pludmali vairs neapmeklēsim, kaut gan dzīvojam Pārdaugavā un vieta Daugavas krastā ir skaista.» Alise piemetina, ka smiltīs redzējusi nevis vienu izsmēķi, bet veselu rindu sadurtu citu pie cita. «Fui, palika pretīgi,» viņa rezumē.

Jaunā ģimene cilvēku radītajā nekārtībā nevaino ne pašvaldību, ne pašvaldības policiju, kuras glābšanas komandas postenis atrodas pretējā krastā. «Kāpēc gan pludmale nevarētu būt nožogota un pieejama par maksu? Pludmale pilsētā ir ļoti ekskluzīva atpūtas zona – tas jāsaprot. Kāpēc ģimenēm ar bērniem un pilsētniekiem, kas spēj novērtēt Daugavas tuvuma un Rīgas panorāmas skaistumu, būtu jābrauc ārpus savas pilsētas, kamēr deklasēti elementi un «pusbandīti» laiskojas pašvaldības pludmalē?

Lai dzērāji iet citur nodarboties ar seksu.

Arī Lucavsalā ir pludmale,» sašutis saka Dzintars. Viņš min Parīzes piemēru, kur ieejas maksa pilsētas pludmalē ir 15 eiro. Alise un Dzintars uzskata, ka pašvaldības labā iecere radīt patīkamu atpūtas vietu desmit minūšu attālumā no Rīgas centra reizēm iegūst neveselīgus vaibstus.

TVNET pārliecinājās: pirmdien Ķīpsalas pludmale bija sakopta, saules priekus baudīja atpūtnieki.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja vietnieks Jānis Hertmanis skaidro, ka no 15. maija līdz 15. septembrim pludmale tiek uzkopta katru dienu.

Sūdzības par sabiedrisko kārtību vai uzkopšanu izpilddirekcija nav saņēmusi.

Par nepatīkamiem incidentiem viņš iesaka ziņot, izmantojot Rīgas pašvaldības policijas mobilo aplikāciju vai tieši vēršoties pie kārtības sargiem.

Astoņas Rīgas pilsētas peldvietas atrodas Vecāķos, Lucavsalā, Vakarbuļļos, Rumbulā, Daugavgrīvā, pie Ķīšezera, Bābelīša ezera un Ķīpsalā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu