Žagars nejūtas zaudētājs pēc neapstiprināšanas atkārtoti par operas vadītāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdzšinējai Latvijas Nacionālās operas vadītājs Andrejs Žagars sevi neuzskata par zaudētāju pēc tam, kad atkārtoti nav apstiprināts par operas vadītāju, Žagars trešdien sacīja Latvijas Televīzijas raidījumā «100.pants».

«Man pēc 15 gadiem vairs nav nekādas varas ambīcijas, jo es arī strādāju daudz ārzemēs kā režisors pēdējos septiņus gadus,» sacīja Žagars.

«(Es) neatkāpjos, un nejūtos nekāds zaudētājs, lūzeris,» sacīja daudzgadīgais operas vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka viņam gan ir svarīgi, lai tuvāko trīs gadu laikā tiek īstenoti operas plānotie projekti, kas tostarp iecerēti arī kā Rīgas kā Kultūras galvaspilsētas projekti.

Žagars arī sacīja, ka kā spēcīgus potenciālos kandidātus uz operas vadītāja vai mākslinieciskā direktora amatu redz pašreizējo Latvijas Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni un bijušo kultūras ministru Intu Dālderi. Žagars sacīja, ka Rubenis «fanātiski deg» par teātri, savukārt Dālderis ir profesionālis ar labu mūzikas gaumi, kam arī ir svarīga paša tēla veidošana.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende gan raidījumā sacīja, ka aicina piedalīties Žagaru konkursā uz operas valdi, kad šāds jautājums būs aktuāls pēc audita veikšanas operā un labākā vadības darbības modeļa izvērtēšanas. Ministre atkārtoti sacīja, ka viens no modeļiem ir paplašināt valdi operā uz trim valdes locekļiem, no kuriem viens būtu atbildīgs par māksliniecisko pusi.

Jau vēstīts, ka ministre nolēmusi neslēgt jaunu darba līgumu ar Andreju Žagaru un iecēlusi jaunu operatīvo vadību Latvijas Nacionālajai operai līdz brīdim, kamēr operā tiks veikts audits par tās finanšu stāvokli. Vienlaikus arī ministre ierosinājusi disciplinārlietu pret Kultūras ministrijas valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu un izmeklēšanas laiku atstādinājusi to no amata, jo valsts sekretāre nav risinājusi jautājumu par operas finanšu problēmām.

Saskaņā ar Žagara pagājušajā nedēļā teikto, operas parādsaistības šobrīd ir ap 400 tūkstošiem latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu