Elektroenerģijas tarifi pieaugs nākamā gada otrajā pusē (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Latvenergo" elektroenerģijas tarifi varētu pieaugt ne ātrāk kā nākamā gada otrajā pusē, šodien LNT raidījumā "900 sekundes" prognozēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītāja Valentīna Andrejeva.

Viņasprāt, elektrības tarifi ir vienīgie, kas varētu paaugstināties nākamgad. 2008.gadā tika pacelti gandrīz visi tarifi, izņemot "Latvenergo" tarifus, atzīmēja Andrejeva.

Viņa prognozēja, ka nākamais gads nebūs smagāks kā šis gads, var pat cerēt uz tarifu samazinājumu - var samazināties gāzes tarifi un atkarībā no tā arī siltuma tarifi.

Pašlaik SPRK sākusi vērtēt augstsprieguma un sadales tīkla tarifus.

Jau ziņots, ka AS "Augstsprieguma tīkls" elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifu projekts paredz pārvadītās elektroenerģijas vienības cenas palielinājumu par 44,6%, savukārt "Sadales tīkla" tarifu projekts paredz elektroenerģijas sadales cenas palielinājumu par 23%.

Kā norādīja SPRK vadītāja, šie pieaugumi elektroenerģijas tarifu projekta gala tarifā var dot 8%. Tomēr, kā uzsvēra Andrejeva, pastāv vēl iespēja četrus mēnešus vērtēt "Augstsprieguma tīkla" un "Sadales tīkla" tarifus, un krīzes apstākļos vērtēšana tiek veikta ļoti rūpīgi.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu