CD formātā atkārtoti izdots V.Singajevskas "Ciku ciku caku" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2008. gads aizrit Veras Singajevskas jubilejas zīmē! Skaistu dāvanu sev un mums visiem gada nogalē sarūpējusi Singa pati – kā mīļš sveiciens no sešdesmitajiem gadiem atjaunots un izdots CD formātā aktrises veidotais autorieraksts "Ciku ciku caku".

Tajā apkopotas Arvīda Žilinska (Lelles jaka, Kaķītis, zaķītis un lācītis, Zvirbuļu kauja, Dziesma par slinko Jānīti u.c.) un Elgas Īgenbergas (Man, Bricim, piecinieks!, Uzminiet, ko es daru! u.c.) visiem tik zināmās dziesmiņas aktrises izpildījumā, kas mijas ar kādreiz tikpat iemīļotiem Jāzepa Osmaņa un Raiņa dzejolīšiem bērniem. Dziesmas no Latvijas Radio arhīva materiāliem atjaunojis pieredzējušais skaņu režisors Jāzeps Kulbergs, bet dzeju aktrise ierunājusi šoruden skaņu režisora Māra Āboliņa vadībā.

Singa ieraksta saturu sastādījusi pati un kā galveno darba tapšanas iemeslu min vēlēšanos atsvaidzināt šodienas vecākiem viņu bērnības atmiņas. Aktrise cer, ka ieraksts būs kā mazs tiltiņš, kas savieno dažādu paaudžu bērnības, ka mammas, tēti, omītes un opīši vēlēsies šīs dziesmas un dzejolīšus iemācīt saviem bērniem un mazbērniem.

Darbs izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu izdevniecībā Upe tuviem un tāliem un no 12. decembra nopērkams Latvijas mūzikas ierakstu un grāmatu veikalos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu