Tirdzniecībā Latvijā nonācis SEAT Leon X-Perience universālis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Tirdzniecībā Latvijā nonākusi «SEAT Leon» modeļa universāļa paaugstinātās pārgājības modifikācija «X-Perience».

«X-Perience» modifikācija papildina jauno «SEAT Leon» modeļu saimi, kurā ir trīs un piecu durvju hečbeks, un universālis ST, kas pieejams arī pilnpiedziņas versijā «4Drive».

«SEAT Leon X-Perience» tapis tieši uz «ST 4Drive» bāzes. Tomēr no tā pamatā atšķiras ar 27 milimetriem paaugstinātu balstiekārtu un melnas plastmasas aizsargpaneļiem pa virsbūves perimetru. Gan priekšējam, gan aizmugurējam bamperam ir alumīnija izskata uzlika.

««SEAT Leon X-Perience» paplašina lietojuma iespējas ikdienā. Tomēr tajā pašā laikā vēlējāmies, lai tas apvienotu premium segmenta eleganci ar sportiskumu,»jauno automobili komentē «SEAT» galvenais dizainers Alehandro Mesonero - Romanoss (Alejandro Mesonero - Romanos).

Neskatoties uz dinamiskā veidola dizainu, «SEAT Leon X-Perience» saglabā praktiskās priekšrocības. Tā bagāžas nodalījuma tilpums ir 587 litri, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1470 l. Turklāt nolokāma ir arī priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltne, ļaujot bagāžā pārvadāt līdz pat 2,5 metrus garus priekšmetus. Savukārt pasažieru ērtībām salonā ir vairāk nekā desmit dažādu sīklietu novietņu.

Bāzes versijā «SEAT Leon X-Perience» tiks aprīkots ar 1,6 litru dīzeļmotoru, kas attīsta 110 zirgspēku jaudu un 250 ņūtonmetru griezes momentu. Tā arī būs visekonomiskākā versija, kas vidēji patērē tikai 4,7 litrus dīzeļa uz 100 km. Tāpat automobilim pieejams divlitru dīzeļdzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 150 ZS (340 Nm) vai 184 ZS (380 Nm). Arī modifikācijā ar šo motoru pilnpiedziņas universālis būs ekonomisks, vidēji patērējot tikai 4,9 litrus dīzeļa uz 100 km.

No benzīna motoriem «SEAT Leon X-Perience» versijai tiks piedāvāts tikai viens variants – 1,8 litru turbopūtes agregāts, kas attīsta 180 ZS un 280 Nm. Tas ļaus sportiski elegantajam pilnpiedziņas universālim līdz 100 km/h paātrināties 7,2 sekundēs un maksimāli sasniegt 221 km/h. Tomēr arī vidējais degvielas patēriņš tam nav pārmērīgs – 6,5 litri benzīna uz 100 km.

Jaudīgākie motori jau standarta aprīkojumā būs sajūgti ar sešpakāpju automātisko divsajūgu transmisiju DSG, kā pārslēgšanas taustiņi tiks dublēti arī pie stūresrata. Savukārt pārējie dzinēji bāzes aprīkojumā tiks komplektēti ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

«SEAT Leon X-Perience» pilnpiedziņas sistēmā tiek izmantots piektās paaudzes «Haldex» daudzdisku viskosajūgs. Tāpat šim spēkratam ir diferenciāļa bloķētāja elektroniskā imitācija uz priekšējās un aizmugurējās riteņu ass. Turklāt «X-Perience» elektroniskās stabilizācijas sistēmas ir pārregulētas braukšanai pa apvidu.

Pilnpiedziņas sistēma uz izmaiņām ceļa segumā reaģēs zibenīgi. Normālos braukšanas apstākļos sistēma motora vilkmi pamatā novadīs uz priekšējiem riteņiem, tādējādi arī taupot degvielu. Tomēr vajadzības gadījumā – pāris milisekunžu laikā – pilnpiedziņas sistēma vilkmei pieslēgs arī aizmugurējo riteņu asi. Par papildus samaksu automobilim pieejama arī adaptīvā balstiekārta, kas pielāgo braukšanas komfortu ceļa apstākļiem un braukšanas stilam.

Vēl papildus aprīkojumā pieejami diožu priekšējie lukturi, adaptīvā kruīza kontrole, panorāmas stikla jumts, kā arī multimediju un navigācijas sistēma ar 5,8 vai 6,5 collu skārienjutīgie ekrānu.

«SEAT Leon X-Perience» ražotāja garantija ir četriem gadiem vai līdz 120 000 km nobraukumam. Pie markas oficiālā izplatītāja SIA «AUTO HALLE» šī īpašās versijas pilnpiedziņas automobiļa cena ir no 25 900 eiro (ieskaitot PVN).

Foto: Seat
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu