Mourinju gaida iespēju atgriezties Anglijā

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola kluba Madrides «Real» galvenais treneris Žozē Mourinju publiski paudis vēlmi pēc strādāšanas Spānijā atgriezties Anglijā un palikt tur uz ilgu laiku.

Bijušais Londonas «Chelsea» galvenais treneris vairākkārtīgi apliecinājis savu mīlestību pret Anglijas futbolu, tomēr atgriezties Britu salās viņš vēlas tikai pēc tam, kad būs pilnībā izbaudījis darbu ar «Real».

Daudzi futbola apskatnieki prognozē, ka Mourinju galu galā kļūs par sera Aleksa Fergusona aizstājēju Mančestras «United» komandā, kad ilggadējais «United» vadītājs aizies pensijā.

Mourinju uz «Real» komandu pārcēlās 2010.gadā no Itālijas kluba Milānas «Inter», parakstot līgumu uz četriem gadiem.

«Esmu ļoti, ļoti laimīgs strādāt Madridē. Man tā ir lieliska pieredze,» izteicies portugāļu treneris. «Iespējams, ka tas ir varenākais klubs šā sporta veida vēsturē, tāpēc es nevēlējos palaist garām iespēju šeit strādāt.»

«Taču mana kaisle ir Anglija. Mans nākamais solis būs atgriešanās Anglijā uz, cerams, ilgu laiku. Pēc pāris gadiem vēlos vadīt kādu labu turienes klubu,» paziņoja Mourinju, kurš uzskata, ka jebkurš sasniegums ir atkarīgs no ģenialitātes laukumā un uz soliņa.

«Ģēnijs vienmēr pratīs izšķirt spēles rezultātu. Manā darbā ģenialitāte slēpjas spēlētājos, kas prot apspēlēt jebkuru pretinieku un sabojā visu darbu, ko sāncensis ieguldījis,» uzskata Mourinju. «Ģenialitāte eksistē arī trenera darbā, kur pats galvenais ir darbs ar cilvēkiem. Man futbols ir kā zinātne par cilvēka dabu, taču es spēlētājus varu sagatavot tikai pirms spēles - laukumā visu izšķir tikai viņu sniegums.»

48 gadus vecais Mourinju kā treneris divreiz kļuvis par Portugāles, Anglijas un Itālijas čempionu, kā arī divreiz triumfējis UEFA Čempionu līgas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu