Notiks pirmās latviešu stereoskopiskās jeb 3D filmas pirmizrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Šovakar plkst.19 kinoteātrī «Forum Cinemas» norisināsies pirmās latviešu stereoskopiskās jeb 3D formāta filmas «Rīga-2041» pirmizrāde.

Pasākuma laikā būs iespējams tikties ar filmas radošo komandu, izzinot filmēšanas procesa gaitas. Filma pārstāv Latvijā vēl minimāli attīstīto zinātniskās fantastikas jeb «Sci-Fi» filmu žanru. Plaša kino ekspertu komanda izstrādājusi īpašas tehnoloģijas, kas piešķir filmai telpiskumu, maksimāli reālistiski vizualizējot sižetu trīs dimensijās.

Filmas uzņemšana stereoskopiskā 3D formātā Latvijā ir jaunums, kas pašmāju kino industrijas darbiniekiem ļauj sekot pasaules kino nozares tendencēm.

Foto: Facebook

«Rīga-2041» apvienoti vairāki savstarpēji nesaistīti stāsti, kas ataino cilvēku meklējumus pēc laimes. Filmas darbība norisinās Rīgā, pilsētā, kuru ir pārņēmis laimes kults. Tiek reklamēti dažādi izgudrojumi un tehnoloģijas, kas atrisinātu ikkatra cilvēka problēmas. Filmas varoņi neatgriezeniski maina savu izskatu, projekcijas aizstāj reālus cilvēkus, laimes «dakterīši» ir pieprasīta profesija. Atbildēt uz jautājumu, vai nākotnē laime rodama tehnoloģiskos risinājumos vai arī tomēr jāklausa senajam ticējumam, ka katrs pats ir savas laimes kalējs, būs katra skatītāja paša rokās.

Filma savu pirmizrādi piedzīvos Eiropas kultūras galvaspilsētas «Rīga 2014» programmā, bet uz lielajiem ekrāniem kopā ar citām 3D īsfilmām plašākai publikai būs pieejama nākamā gada janvārī.

Foto: Facebook

Filmas «Rīga-2041» uzņemšanā kopīgā darbā vienojās četri režisori, kuriem stereoskopiskais 3D formāts ir jauns izaicinājums. Savu redzējumu filmā atklās latviešu režisors Kārlis Vītols, kas līdz šim plašāk bijis zināms kā animācijas filmu režisors un mākslinieks. Tāpat filmēšanas komandā piedalījās latviešu režisors Didzis Eglītis, kurš kā plaša spektra kino industrijas darbinieks iepriekšēju pieredzi guvis, veidojot dokumentālās filmas un īsfilmas, kā arī strādājis reklāmas industrijā. Jau vairākus gadus Eglītis pēta iespējas ar paštaisītiem rīkiem uzņemt filmas 3D formātā.

Komandā ir arī divas ārzemju režisores: Adina Istrate no Rumānijas ir pabeigusi Londonas Filmu skolu, bet igauņu režisore Trīna Rūmeta pabeigusi Baltijas Filmu un mediju skolu. Abām režisorēm ir pieredze īsfilmu veidošanā.

Filmas izveidi organizē virtuālā studija URGA.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu