Kādu galdu labāk izvēlēties - apaļu vai stūrainu? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažkārt rodas jautājums: kādu galdu labāk izvēlēties – stūrainu vai apaļu?

Daudzi cilvēki šaubās, vai apaļš galds neaizņems pārāk daudz vietas ēdamistabā. Meklējot šai mēbelei vietu, svarīgi ievērot, lai galds atrastos vismaz 70 centimetru attālumā no sienas – tad tam varēs ērti apiet apkārt un pie tā apsēsties. Tāpat speciālisti aprēķinājuši, ka katram cilvēkam, kas sēž pie galda, ērtības labad nepieciešams vismaz 70 centimetru. Dizaineri uzskata, ka apaļš galds ir daudz izdevīgāks un ērtāks nekā stūrainais. Apaļš galds neaizņem vairāk vietas kā taisnstūra vai četrstūra formas galds, turklāt ap apaļu galdu var sasēsties daudz vairāk cilvēku, tāpēc maziem dzīvokļiem iesaka izvēlēties tieši apaļos, nevis stūrainos galdus.

Pēc novērojumiem, cilvēki nelieliem mājokļiem izvēlas apaļos galdus, kuru diametrs nepārsniedz 90 cm, vai arī taisnstūra un kvadrāta formas galdus, kuru garums pa diagonāli ir ne vairāk kā 120 cm. Ja virtuve ir apvienota ar dzīvojamo istabu, telpa ir plaša, tad arī ēdamgaldu var izvēlēties lielu. Tā saucamo saimes galdu, ap kuru var sasēsties visa ģimene un vēl arī pāris tuvāko draugu. Šādu galdu garums ir 170–180 centimetru, bet platums – vidēji 90 centimetru.

Izmantots materiāls no "Neatkarīgās" pielikuma "Māja"

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu